ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Την άποψη ότι κακώς δεν δόθηκε ξανά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας στο Open Tv. Αιτιολόγησε, μάλιστα, την άποψή του λέγοντας ότι «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».

«Δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακούστηκε η άποψη ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία που έτυχαν, όπως σημείωσε, «μιας γενναιόδωρης μεταχείρισης» και τους «δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».

«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα», επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο «Λουκάς» της «17Ν» δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, οι δικαστές απέρριψαν ομόφωνα με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, το αίτημα του Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας θεωρώντας πως παραμένει αμετανόητος μετά από τόσα χρόνια φυλακή για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν και ακόμα και σήμερα επικίνδυνος να κάνει πάλι τα ίδια. Το σκεπτικό των δικαστών στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα που προκύπτουν από τη στάση του αρχιεκτελεστή της 17Ν, τις δηλώσεις του, τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του, τα οποία παρατίθενται μεταξύ των άλλων στο βούλευμα και αξιολογούνται.