ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Πρωτόπαπας: Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε σε μαύρο χάλι

Χρ. Πρωτόπαπας: Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε σε μαύρο χάλι

«Είμαστε σε μαύρο χάλι, είμαστε, αυτό είναι γεγονός» παραδέχθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτοπαπας, σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ράδιο 9», ο κ. Πρωτόπαπας απέδωσε τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στην σκληρή πολιτική που υιοθέτησε την τελευταία διετία. «Κάναμε κι εμείς λάθη αλλά δεν κάναμε μόνο λάθη, κάναμε και μια φιλότιμη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Το πληρώνουμε, θα το πληρώσουμε, το είχαμε πει», ανέφερε.

Πέραν αυτών ωστόσο, ο κ. Πρωτόπαπας εξέφρασε την ανησυχία ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει πια «παντελώς αδύναμο» και εκτίμησε ότι στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα έπρεπε να μετέχουν στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά νέα πρόσωπα, τεχνοκράτες, στα πρότυπα της κυβέρνησης του μάριο Μόντι στην Ιταλία.

Επίσης, ο κ. Πρωτόπαπας άφησε αιχμές για τα καθημερινά «μαχαιρώματα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Βαράει ο ένας τον άλλον με μαχαίρι, σκίζουμε τις σάρκες μας και δίνουμε μια εικόνα αποστροφής αν όχι καγχασμού στον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα», σημείωσε με νόημα.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, πρέπει να αλλάξουμε», υπογράμμισε, προτείνοντας να συνεδριάσουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ το ταχύτερο δυνατόν.

Στα πλαίσια αυτά, κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνει διάλογος στα αρμόδια όργανα.

Αναφορικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ανοίξουν, ο κ. Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ώρα για «μπαλαμούτι». Οι θεσμοί του κόμματος είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται. Μιλάμε για εκλογή από τη βάση με την ελεύθερη έκφραση της κοινωνίας. Αν θέλεις να κάνεις πραγματική αλλαγή, αν θέλεις να δώσεις ένα νέο τόνο και αν θέλεις να ξεπεράσεις κάποια κακώς κείμενα, σε περίπτωση που πάμε σε ψηφοφορία αυτή πρέπει να γίνει από τη βάση. Δεν το συζητώ».