Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Το νέο κόμμα αφορά όλους όσοι θεωρούν ότι πέρα και πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα

Newsbomb

Με την πεποίθηση ότι στο κοινοβουλευτικό σύστημα της Ελλάδας μπορεί να χωρέσει ένας νέος πολιτικός φορέας, «που να εκφράζει τη μεγάλη, ελληνική, πολιτική οικογένεια της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας», ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος προανήγγειλε σήμερα, Δευτέρα (28/03/2016), τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος, «το οποίο», όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα αποτελέσει το μοναδικό ανάχωμα στην επέλαση ακραίων, νεοφιλελεύθερων και παλαιοκομμουνιστικών απόψεων "δεξιού ή/και αριστερού τύπου"».

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ PHOTO GALLERY TOY NEWSBOMB.GR ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης - Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΧΡΙ.Κ.Ε. με θέμα «Ίδρυση νέου κόμματος», στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Νικολόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα της 7ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματός του, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαλτάκο του είπε: «Εμείς κ. Μπαλτάκο λέμε ότι τις έδρες τις δίνει ο λαός. Είμαστε εδώ για να στεγάσουμε όχι μόνον τους ομοϊδεάτες μας αλλά και εκείνους που θεωρούν ότι πέρα και πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα».

Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι καθημερινές επαφές μας με τον κοινωνικό περίγυρο, αλλά ακόμα και δημοσκοπήσεις που έχουμε, δείχνουν ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα πολιτών που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι και αναζητούν ένα πολιτικό φορέα, που θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των αδυνάτων, την συντριβή των κάθε λογής θαλασσοδανεισμένων νταβαντζήδων της διαπλοκής και κυρίως που θα παλέψει για την επαναφορά της πολιτικής στις ηθικές αξίες του ελληνικού έθνους και τις παρακαταθήκες που άφησαν πίσω τους κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες που επί των ημερών τους “μεγάλωσαν” αυτόν τον τόπο γεωγραφικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά».

«Θέλουμε μια συμμαχία που θα ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα και μίλησε για «ίσες ευκαιρίες προς όλους» και για «έναν χώρο, όπου θα κινούμαστε με απόλυτη περηφάνεια και καθαρότητα».

«Πρώτος εγώ δηλώνω ότι όταν φτάσουμε συν Θεώ στο ιδρυτικό συνέδριο, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να μπορώ να προσκαλώ τους καλύτερους Έλληνες, τις νέες, τους νέους και όλους τους πρωτοείσακτους της πολιτικής, να γίνουν εκείνοι οι μπροστάρηδες και οι ηγέτες του νέου αυτού πολιτικού φορέα και θα αισθανθώ μάλιστα δικαιωμένος, αν η ιδρυτική του ηγεσία έχει άρωμα γυναίκας.

Έτσι, όλοι εμείς, οι παλιοί και «μπαρουτοκαπνισμένοι», που κουβαλάμε στις πλάτες μας πρωτίστως τις ευθύνες και τις ενοχές για το σημερινό κατάντημα της Πατρίδας μας, ας γίνουμε τουλάχιστον στα στερνά οι εκβραχιστές και οι μπουρλοτιέριδες, που θα ανοίξουμε το δρόμο στα νέα παιδιά της Ελλάδος για να πάρουν αυτά τις τύχες του έθνους στα χέρια τους.

Και αν δεν τα καταφέρουμε τώρα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις ότου πετύχουμε να κάνουμε το όραμα πράξη», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Οι έξι πυλώνες του νέου κόμματος

Ο κ. Νικολόπουλος συνόψισε, εξάλλου σε έξι βασικά σημεία τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου πολιτικού σχηματισμού.

«Πρώτον, να μην προσπαθήσει να αλέσει σε κάποιες κατευθυντήριες μυλόπετρες όλες τις ιδεολογικές αποχρώσεις, αλλά να σεβαστεί τις διάφορες τάσεις. Να επιτρέψει την αυτοτέλεια τους και την δημοκρατική φωνή τους, προσπαθώντας διαρκώς να συνθέτει τις απόψεις.

Δεύτερον, να αποτελεί σύναξη καλών προθέσεων, με ένα μόνο βασικό προαπαιτούμενο. Όλοι όσοι μετέχουν σε αυτό τον φορέα να υποστηρίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας και να κατανοούν ότι ελευθερία και κοινωνική δημοκρατία, αποτελούν δίδυμες αδελφές.

Τρίτον, να διαμορφώσει από την αρχή παντελώς διάφανες λειτουργίες και διαδικασίες, που αφενός θα επιτρέψουν σε κάθε πολίτη να ενταχθεί και αφετέρου με την ψήφο του να αναδείξει μία δυνατή και συλλογική ηγεσία, μέσα από τη διαδικασία ενός ανοιχτού ιδρυτικού συνεδρίου, με αδιάβλητες διαδικασίες.

Τέταρτον, ο νέος αυτός φορές πρέπει να συνθέσει μια ιδεολογικά ξεκάθαρη ιδρυτική διακήρυξη, να ψηφίσει και να λειτουργήσει μέσα από ένα αδιάβλητο, δημοκρατικό και κρυστάλλινο καταστατικό, καθώς επίσης να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Σημειώνουμε επίσης, ως πέμπτο αλλά πολύ βασικό, ότι δεν πιστεύουμε στις ευκαιριακές εκλογικές συνεργασίες.

Τέλος, η έκτη παράμετρος έχει να κάνει καθαρά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και αφορά την πλήρη γνώση των μελών και στελεχών του κόμματος, για όλα τα βήματα και τις συνεννοήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Καμία “συμφωνία κορυφής” δεν θα προχωρήσει, εάν δεν έχει πάρει το πράσινο φως της Εθνικής Συνδιάσκεψης».

«Ο Μητσοτάκης είναι ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος»

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δεν δίστασε να εξαπολύσει δριμεία επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο Μητσοτάκης είναι ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στην περίπτωση Μητσοτάκη, δεν χρειάζεται πρόβλεψη για το τι θα συμβεί αν πάρει στα χέρια του το τιμόνι της χώρας ένας πιστός υπηρέτης του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ένας λαϊκιστής των αγορών και του τραπεζικού συστήματος, ένας πολιτικός που δεν το κρύβει πως θέλει να έρθει στην εξουσία μόνο και μόνο για να εφαρμόσει καλύτερα τα θέλω και τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών», συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος.

Η αναφορά στον Γιώργο Καρατζαφέρη

Βεβαίως, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) Γιώργου Καρατζαφέρη για την ανασυγκρότηση του πολιτικού χώρου της λεγόμενης «λαϊκής πατριωτικής Δεξιάς».

«Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές του πρωτοβουλίες, έγινε ο καταλύτης για να ανοίξει κυριολεκτικά το κουτί της Πανδώρας, των επαφών και των διεργασιών, σε ολόκληρο το μη εκφραζόμενο σήμερα, από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, πολιτικό φάσμα, τόσο στο χώρο της λεγόμενης παραδοσιακής δεξιάς, όσο και στο χώρο του κέντρου και της προσγειωμένης αριστεράς. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει πολιτικό έλλειμμα και χώρος σε ολόκληρο το δημοκρατικό τόξο. Έτσι λοιπόν, εντελώς ξαφνικά, με αφορμή την πρωτοβουλία του Γ. Καρατζαφέρη, ξανάνοιξε το θέμα του «νέου» σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα», υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Το γεγονός όμως αυτό αποδεικνύει ότι, οι μέχρι πρότινος πλασαριζόμενες ως δήθεν νέες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις, αρρώστησαν και γέρασαν πολύ γρήγορα και, πλέον, η ημερομηνία λήξης τους είναι τόσο σύντομη, ώστε η πολιτική σκηνή να αναζητά και πάλι καινούργιους "νέους", ελπίζοντας αυτή τη φορά ότι αυτοί οι "νέοι" θα είναι φρέσκοι, υγιείς και αληθινοί και δεν θα αποδειχθούν, όπως όλοι οι προηγούμενοι, ένα ακόμη "λίφτινγκ" του παλιού, του κουρασμένου, του άρρωστου και του γερασμένου, που τελικά αποδείχθηκε τόσο κακό, ώστε ακόμη και το προσποιητό χαμόγελο που του απέμεινε, να μην είναι τίποτα περισσότερο από το γνωστό εκείνο χαζό, στραβωμένο χαμόγελο του αποτυχημένου "λίφτινγκ", που έγινε από τα επικίνδυνα χέρια ενός κακού και ανεύθυνου πλαστικού».