Ροή Ειδήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Τσίπρας και Μοσκοβισί (vid + pics)

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον κ. Μοσκοβισί υποδέχθηκε στα σκαλιά του πρωθυπουργικού γραφείου ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν οι κ.κ. Τσίπρας και Μοσκοβισί μπροστά στις κάμερες, αναφέρθηκαν στις κρίσιμες εξελίξεις στην Τουρκία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισημαίνει πως «είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα» και να προσθέτει: «Ο τελευταίος μήνας ήταν πολύ δύσκολος για την Ευρώπη, πρώτα με το Brexit, έπειτα με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και ύστερα με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας μετέφερε στον κ. Μοσκοβισί την ανησυχία της Ελλάδα για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στη Χούντα των Συνταγματαρχών του 1967.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως «και η ΕΕ ενδιαφέρθηκε για τη συνταγματική νομιμότητα της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι κύριο μέλημα των Βρυξελλών είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Η δεύτερη αξιολόγηση και το θερμό, όπως αναμένεται, φθινόπωρο για την Αθήνα με ορθάνοιχτη τη διαπραγμάτευση για το Εργασιακό και ακολούθως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής μεταξύ των θεμάτων που είναι βέβαιο πως θα τεθούν κατά τις επαφές του με τους Ελληνες αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη θεωρείται η πίεση που θα ασκηθεί από το ευρωπαϊκό μέτωπο για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα της υποδόσης αλλά και οι υποστηρικτικές δηλώσεις για το έργο της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER