ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφησαν από τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες Νικολόπουλος και Παναγούλης

Διεγράφησαν από τις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες Νικολόπουλος και Παναγούλης

Εκτός των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων τέθηκαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

Ο μεν Νίκος Νικολόπουλος – όπως με δήλωσή του είχε προαναγγείλει καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο, ενώ ο κ. Παναγούλης ήταν απών.

Σε δηλώσεις του νωρίς σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ο κ. Νικολόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο «Κάποιοι από εμάς είμαστε στη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας», είχε σημειώσει και πρόσθεσε ότι «κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Ο κ. Νικολόπουλος μάλιστα στις δηλώσεις του εμμέσως είπε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα: «Τώρα σχετικά με την έδρα μου. Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο. Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ναι, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε... Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Αντίστοιχα, ο κ. Παναγούλης που απείχε από την ψηφοφορία σε επιστολή του σημείωσε: «Υπακούοντας στις αντιδράσεις των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής».

Όπως υπογράμμισε, προχώρησε στην απόφαση αυτή, κρίνοντας ότι «δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης» και σημειώνει ότι, «θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια και τα χαμένα του δικαιώματα».

Σχετικές ειδήσεις