ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θα πληρώσει κανείς για τη φονική πλημμύρα στην Ιαλυσό;

Θα πληρώσει κανείς για τη φονική πλημμύρα στην Ιαλυσό;

Ποιος θα πληρώσει για την φονική και καταστροφική πλημμύρα στην Ιαλυσό της Ρόδου; Κάποιοι μπορεί να ξέχασαν… οι άνθρωποι όμως που μένουν εκεί, δεν μπορούν να συνέλθουν ακόμα από τις συνέπειες της καταστροφής.

Τρείς από τους κατοίκους της Ιαλυσού υπέβαλαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη, του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά και κατά παντός άλλου υπευθύνου . Πρόκειται για τους κ.κ. Μιλτιάδη Τσιριγωτάκη του Μιχαήλ, Βασιλική Αρμυριώτη του Δημητρίου και Σαράντη Σαράντη του Γεωργίου, που εκπροσωπούνται από το δικηγόρο κ. Βασίλη Μπέη.

Οι τρεις κάτοικοι της Ιαλυσού καταγγέλλουν τα εξής:

"Μηνύουμε και εξαιτούμαστε τη νόμιμη τιμωρία κάθε υπεύθυνου προσώπου, σχετικά με τις ζημίες θετικές και υποθετικές, που έχουμε υποστεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, στην περιοχή της Ιαλυσού - Ρόδου και από πράξεις και παραλείψεις των υπευθύνων. Συγκεκριμένα στις 22/11/2013 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, ξεχείλισε ο ποταμός στην Ιαλυσό και παρέσυρε αυτοκίνητα, πλημμύρισε σπίτια, καταστήματα και κυρίως κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Οι αρμόδιες αρχές και ειδικότερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος δεν φρόντισαν έγκαιρα και προληπτικά (εγκληματική παράλειψη) να καθαρίσουν το ποτάμι από τα άπειρα μπάζα, που υπήρχαν εντός του ποταμού, ούτε καθάρισαν τα φρεάτια και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχαν και φρεάτια.

Αν δεν ήταν η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και η Πυροσβεστική θα είχαμε θρηνήσει και άλλα θύματα και θα είχαν καταστραφεί περισσότερες περιουσίες (νοικοκυριά απλών φτωχών ανθρώπων), οι κόποι μιας ζωής. Συνημμένα σας υποβάλλουμε φωτογραφίες, τις οποίες επικαλούμαστε και επιφυλασσόμενοι των εννόμων δικαιωμάτων μας.

Ζητούμε όπως ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Ρόδου και παντός άλλου υπεύθυνου προσώπου".

Θα βρουν άραγε το δίκιο τους ή η υπόθεση θα μπει κι αυτή στο αρχείο, όπως τόσες άλλες;

Πηγή: Η Δημοκρατική