ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επίθεση Άνθιμου σε Μπουτάρη για πινακίδες και αποτεφρωτήρια

Νέα επίθεση Άνθιμου σε Μπουτάρη για πινακίδες και αποτεφρωτήρια

Έντονη κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, άσκησε εκ νέου σήμερα κατά την ομιλία του στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με αφορμή το ζήτημα διπλής αναγραφής των ονομάτων των οδών αλλά και το θέμα δημιουργίας αποτεφρωτηρίων στην πόλη.

Σύμφωνα με το epoli.gr, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επανήλθε στο θέμα των πινακίδων και την αναγραφή τους και στην τουρκική γλώσσα, επισημαίνοντας ότι «βρέθηκα στην Πελοπόννησο, όπου οι πιστοί εκεί μου είπαν, πως βρίσκονται στο πλευρό μου, κι αν χρειαστεί θα έρθουν και εκείνοι για να ξηλώσουμε όλοι μαζί τις πινακίδες, από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης».

«Τους πληροφόρησα, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αφού οι πινακίδες δεν θα μπουν», ανέφερε κατηγορηματικά ο κ.κ. Άνθιμος, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια αντίκειται στους Κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Έχω και εγώ τις πληροφορίες μου, για να το λέγω τούτο... Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει την διπλή αναγραφή ονομάτων οδών στις ταμπέλες των δρόμων», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιτέθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη «αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο, για να μην το προσωποποιώ μόνο στον Δήμαρχο», όπως σημείωσε, και στο ζήτημα ανέγερσης αποτεφρωτηρίων νεκρών στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν ψάχνουν χώρο στα Δυτικά της πόλης για να φτιάξουν Νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους - και δεν τους κατηγορώ γι' αυτό - ψάχνουν χώρο, για να φτιάξουν μεταλλικό κουτί για να καίνε τους νεκρούς. Αυτό είναι μηδενισμός, είναι αμαρτία», κατέληξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

O νέος Ακόλουθος Άμυνας στο Κάιρο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας