ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θεόδωρος Μενούνος & ΥΙΟΙ ΟΕ: Με οδηγό την παράδοση

Θεόδωρος Μενούνος & ΥΙΟΙ ΟΕ: Με οδηγό την παράδοση

Η πρώτη γενιά έβαλε τις γνώσεις, η δεύτερη γενιά τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και η τρίτη γενιά βάζει τις νέες ιδέες.

Τρεις γενιές μεγαλωμένες στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας.

H οικογένεια Μενούνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα των προϊόντων ραπτικής.

Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά το 1949, όταν ο Θεόδωρος και η Ανθούλα ανοίγουν ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην Φιλαδέλφεια. Δεν ήταν νέοι στο χώρο της υφαντουργίαςκαι ήξεραν πολύ καλά τι θα πει «δαντέλλα» και «κρόσσια». Ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο, από την ημέρα που γεννήθηκαν, με το τι θα ασχοληθούν,ο Θεόδωρος Μενούνος και η σύζυγος του ΑνθούλαΟυσταμπασίδου. Τόσο η οικογένεια του Θοδωρή όσο και η οικογένεια της Ανθούλας είχαν παράδοση στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, και οι δυο εμπορεύονταν για χρόνια ψιλικά ραπτικής.

Η οικογένεια του Θοδωρή δραστηριοποιούταν στην Αθήνα και η οικογένεια της Ανθούλαςεκτός Ελλάδος, στις αγορές τις Κωνσταντινούπολης. Και οι μεν και οι δε διέθεταν επιχειρηματικό δαιμόνιο! Επόμενος σταθμός της οικογένειαςΟυσταμπασίδη, η Αθήνα, όπου και ενώνονται με την οικογένεια Μενούνου. Έτσι, με έναν γάμο - γραφτό από την μοίρα- ξεκινά η επιχείρηση Μενούνος.

Ανοίγουν, λοιπόν, ένα μικρό εργοστάσιο στην περιοχή της Φιλαδέλφειας, που είναι όμως, αρκετό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ζήτησης. Οι παραγγελίες χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται και η οικογένεια Μενούνος μεταφέρεται στο ιδιόκτητο εργοστάσιο της στις Αχαρνές, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Ο μεν Θοδωρής είναι στην παραγωγή, η δε Ανθούλαως επιχειρηματικό μυαλό έχει αναλάβει το κομμάτι των πωλήσεων και είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε ανάγκη του αγοραστή. Η επιχείρηση γνωρίζει εκείνη την εποχή μεγάλη ανάπτυξη και απασχολεί περισσότερα από 40 άτομα, στο εργοστάσιο της.

Η κλωστοϋφαντουργία είναι στο DNA τους!

Μετά από 28 χρόνια επιτυχημένης πορείας, έρχεται η δεύτερη γενιά της οικογένειας Μενούνου να αναλάβει δράση. Το 1977, οι γιοι Βασίλης και Γεώργιος συνεχίζουν με επιτυχία την επιχείρηση Μενούνος και με την σειρά τους βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους. Η συνδρομή τους στην εταιρεία είναι καταλυτική.Εκσυγχρονίζουν την παραγωγή, δημιουργούν και αγοράζουν καινούριες σύγχρονες κτιριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, γίνεται το πρώτο βήμα προς τις αγορές του εξωτερικού, ο Βασίλης και ο Γιώργος, κερδίζουν το στοίχημα και ανοίγουν νέους δρόμους σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Η πορεία της εταιρείας στο εξωτερικό είναι εξαιρετικά ανοδική. Η ποικιλία των προϊόντων και η ποιότητα αυτών ευθύνονται για την επιτυχία που γνωρίζουν έξω από τα σύνορα της χώρας. Καταφέρνουν, λοιπόν, να διεισδύσουν στις αγορές της Ρωσίας, Τουρκίας, Γαλλίας, Κύπρου και άλλων πολλών χωρών της Ευρώπης.

Η τρίτη γενιά συνεχίζει δυνατά

Το 2004 είναι η σειρά της τρίτης γενιάς Μενούνου να πάει την εταιρεία ένα βήμα παραπέρα. Η Αλεξία, η Ανθή και ο Θοδωρής προστίθενται στην επιχείρηση με στόχο την περαιτέρω άνθισή της. Η γενιά αυτή είναι ακόμα στο ξεκίνημα και παρά την ατυχία της – ελέω κρίσης-μαθαίνει από τους παλιούς και προσπαθεί με νέες ιδέες και τρόπους να εξελίξει την εταιρεία.

«Δαντέλες, κορδέλες και λάστιχα»

Η επιχείρηση έχει πείρα και παράδοση στην κλωστοϋφαντουργία, γι' αυτό και ότι και αν ψάχνετε μεγάλο ή μικρό, θα το βρείτε εδώ. Το εργοστάσιο βρίσκετε στις Αχαρνές Αττικής, ενώ η έδρα - πρατήριο της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμητους πελάτες της.

Από την πρώτη ύλη -τα νήματα- που τα προμηθεύονται από την ελληνική και ξένη αγορά, δημιουργούν και παράγουν προϊόντα για όλες τις ανάγκες, ο κάθε πελάτης άλλωστε έχει διαφορετικές προτιμήσεις και η οικογένεια Μενούνου προσπαθεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα εξίσου καλά. Τι παράγει όμως η επιχείρηση και τι μπορείτε να προμηθευτείτε; Μέσα από τη μεγάλη ποικιλία τους μπορείτε να επιλέξετε, από λάστιχα, κορδέλες, δαντέλες, κορδόνια μέχρι και ταινίες κάθε τύπου. Ταινίες κουρτινών, κορδέλες ελαστικές και μη (χρυσές και ραιγιόν), κορδέλες ενδυμάτων, γαρνιτούρες, κρόσσια και πασματερί, είναι λίγα από τα προϊόντα που παράγει η επιχείρηση με πολύ αγάπη και μεράκι.

Πάνω απ' όλα η ποιότητα!

Οι οικονομίκες συνθήκες της χώρας μας σαφώς και έχουν επηρεάσει και το χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, η Αλεξία Μενούνου, εγγονή του ιδρυτή Θεόδωρου και στέλεχος της εταιρείας αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στα μέτρα που έχουν λάβει: «Η κρίση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στον δικό μας τομέα. Το είδος της κλωστοϋφαντουργίας είναι πολύ δύσκολο και στις μέρες μας βλέπεις να κλείνουν ολοένα και περισσότερες μονάδες. Για άλλους αυτό θα ήταν ικανοποίηση, για εμένα όμως είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, διότι έχω καταλάβει πως να το να έχεις ανταγωνισμό είναι απαραίτητο και υγιές αν κ ποτέ δε χαρακτηρίζω κάποιον σαν ανταγωνιστή, αλλά ως συνάδελφο». Και συνεχίζει, αναφερόμενη στα μέτρα που έχουν λάβει: «Αυτό λοιπόν που κάνουμε σαν εταιρεία εν μέσω κρίσης είναι να προσπαθούμε να διατηρούμε τις τιμές μας χωρίς όμως ποτέ μα ποτέ να χαλάμε την ποιότητα των ειδών μας. Τον τελευταίο καιρό, αντιλαμβάνομαι ότι οι πελάτες μας αναγνωρίζουν την ποιότητα και την ελληνική κατασκευή και δεν υποκύπτουν στα φθηνά εισαγόμενα ανταγωνίσιμα προϊόντα, και αυτό είναι ένα ευχάριστο δείγμα για εμάς».

Οι στόχοι και η 4η γενιά

Σήμερα, λοιπόν, η επιχείρηση Μενούνος Θεόδωρος & ΥΙΟΙ ΟΕ, ασχολείται με το χονδρικό εμπόριο κυρίως, αλλά εφοδιάζει και τις περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες, βιοτεχνίες και καταστήματα, που έχουν σχέση με τα προϊόντα ραπτικής.Οι εξαγωγές της σε χώρες της Ευρώπης αυξάνονται συνεχώς. Στόχος τους, λοιπόν, είναι συνεχίσουν να προσφέρουν τα ίδια ποιοτικά προϊόντα, που τους έχουν καταξιώσει στην συνείδηση του καταναλωτή.Αλλά, το πιο σημαντικό γι΄αυτόυς είναι να καταφέρουν να παραδώσουν μια υγιή επιχείρηση στα χέρια της τέταρτης γενιάς. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το DNA της οικογένειας έχει το σχήμα μιας κορδέλας, χρυσής ή ραιγιόν, θα σας γελάσουμε!

Η εμπιστοσύνη των πελατών τους είναι η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξη τους!

Όπου βλέπεις Μενούνος –nouveaute, βλέπεις εγγύηση και ποιότητα!