ΜΠΑΣΚΕΤ

Κορονοϊός: Το μπάσκετ ποτέ δεν πεθαίνει! (vids+pics)

Κορονοϊός: Το μπάσκετ ποτέ δεν πεθαίνει! (vids+pics)

Ο κορονοϊός μας έχει στερήσει ότι αγαπάμε, αλλά οι λάτρεις της πορτοκαλί «Θεάς» μπορούν να καλύψουν το κενό με τις 5 κορυφαίες ταινίες για το basketball

Υπό κανονικές συνθήκες τέτοιες μέρες θα «σκοτωνόμασταν» (με την καλή έννοια) για την Euroleague, για την Basket League, ακόμα και για το NBA. Όμως ο κορονοϊός μας έχει στερήσει ότι… αγαπάμε (ελπίζουμε για λίγο ακόμα) και ένα από αυτά είναι και το μπάσκετ. Ουδείς θυμάται την τελευταία φορά που παρακολούθησε διά ζώσης μια αναμέτρηση σε γεμάτο γήπεδο με το youtube και τις ρετρό προβολές να έχουν πάρει φωτιά.

Όμως υπάρχει και μία ακόμα πολύ καλή λύση για να καλύψεις το κενό του… παρκέ. Το Hollywood δίνει ρέστα και στις ταινίες με επίκεντρο το μπάσκετ και εμείς σου παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες στην ιστορία. Από τον Νικ Νόλτε που τα βάζει με τον Ρικ Πιτίνο, στον Γούντι Χάρελσον που προσπαθεί να πείσει τον Ουέσλι Σνάιπς πως οι λευκοί μπορούν να πηδήξουν, στον coach Carter, τον δρόμο προς την δόξα που έγραψε την δική του ιστορία και φυσικά το Hoosiers με τον Τζιν Χάκμαν να δίνει ρεσιτάλ. Μπάσκετ και υποκριτικής.

Blue Chips (18/2/1994)

Μια κλασική αμερικανική μπασκετική ταινία στην οποία ο Νικ Νόλτε υποδύεται τον προπονητή μιας κολλεγιακής ομάδας μπάσκετ. Μερικά από τα «όπλα» του οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Πένι Χάρνταγουεί οι οποίοι παίζουν τον ρόλο της… ζωής τους. Ενώ το δικό του πέρασμα κάνει και ο δικός μας Ρικ Πιτίνο παίζοντας τον… εαυτό του.

White men can’t jump (27/3/1992)

Η “βίβλος” των μπασκετικών ταινιών, ίσως γιατί προβλήθηκε την κατάλληλη εποχή. Μ’ αυτή μεγαλώσαμε όλοι. Έχει πλάκα, αλλά όχι-όχι-όχι. Αυτά που βλέπουμε στις ταινίες είναι υπερ-υπερβολικά. Το δίδυμο των Γούντι Χάρελσον και Ουέσλι Σνάιπς είναι απολαυστικό και οι ατάκες τους αξέχαστες.

Coach Carter (13/1/2005)

Ο Σάμιουλ Τζάκσον ετοιμάζει την ομάδα που… πετάει, αλλά κάποια στιγμή βλέπει τους παίκτες του να υστερούν στην ακαδημαική τους… καριέρα. Αποτέλεσμα; Είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να αποδείξει στους παίκτες του ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή. Τέλος το γυμναστήριο, τέλος το μπάσκετ και η συνέχεια επί της οθόνης.

Glory Road (13/1/2006)

Ο Τζος Λούκας στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του κάνει τον προπονητή που αποφασίζει να προπονήσει την πρώτη ομάδα στην ιστορία που αποτελείται από λευκούς και έγχρωμους παίκτες. Πλούσιο μπάσκετ, πλούσιο συναίσθημα και συμβουλές από τον καλύτερο. Τον άλλοτε προπονητή των Σικάγο Μπουλς, Τιμ Φλόιντ, ο οποίος είχε τον ρόλο του συμβούλου για τις μπασκετικές σκηνές.

Hoosiers (14/11/1986)

Ταινία…μύθος για το άθλημα με τον Τζιν Χάκμαν να είναι υποδειγματικός στον ρόλο του προπονητή, αλλά η αλήθεια είναι πως ο βοηθός του κλέβει την παράσταση. Ο Ντένις Χούπερ κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο του αλκοολικού βοηθού τον ενδιαφέρον μας μεγαλώνει για το τι θα γίνει στην ομάδα του σχολείου της Ιντιάνα.

ΥΓ: Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την κορυφαία διαγαλαξιακή μπασκετική ταινία όλων των εποχών. Το Space Jam δεν είναι απλά η Top ταινία γιατί παίζουν εξωγήινοι, αλλά γιατί παίζουν οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Από τον MJ και τα περισσότερα μέλη της Dream Team (που κάνουν το δικό τους πέρασμα) μέχρι τον Μπαγκς Μπάνι, τον Ντάφι Ντακ, τον Τουίτι και τον Σιλβέστερ, αλλά και τον μοναδικό Μπιλ Μάρει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Συνεργασία Apple - Google: Έτσι θα μας ειδοποιούν αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα