ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Θέτει υποψηφιότητα για επιστροφή ο Όγκαστ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Θέτει υποψηφιότητα για επιστροφή ο Όγκαστ
INTIME.GR

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Euroleague με τον Ζακ Όγκαστ να «τρέχει» για να προλάβει το ματς.

Τα προβλήματα των τελευταίων ημερών ήταν αρκετά για τους «πράσινους» με τις απουσίες των περισσότερων μελών της …αεροπορίας του Γιώργου Βόβορα να δημιουργούν ένα τεράστιο κενό στη ρακέτα. Ίαν Βουγιούκας (θλάση) και Μπεν Μπέντιλ, Ζακ Όγκαστ ήταν εκτός μάχης τόσο από το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όσο και από αυτό με τον ΠΑΟΚ για τη Basket League. Πλέον, άπαντες μετρούν αντίστροφα αναφορικά με την επιστροφή τους.

Ο Μπεν Μπέντιλ έκανε μια κανονική προπόνηση (Τετάρτη) ενώ σήμερα αναμένεται να επιστρέψει και ο Ζακ Όγκαστ σε αντίθεση με τον Ίαν Βουγιούκα που δεν είναι στο 100% για να παίξει άμεσα. Ο Αφρικανός σέντερ είναι ένα βήμα πιο μπροστά αυτή τη στιγμή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στη 12αδα της αυριανής αναμέτρησης. Υποψηφιότητα για τη συμμετοχή θέτει πλέον και ο Όγκαστ από τη στιγμή που ιατρικά είναι έτοιμος.

Αντικειμενική δυσκολία – πρόβλημα για τη χρησιμοποίηση τους είναι το γεγονός πως έχουν χάσει σχεδόν δύο εβδομάδες προπονήσεων (ειδικά ο δεύτερος δεν γυμνάστηκε χθες) οπότε είναι πασιφανές πως δεν είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Συνεπώς, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι στην αποστολή αλλά είναι άγνωστό το πόσο θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν.

Αυτό θα αποφασιστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ίσως …καθοριστεί και από την εξέλιξη της αναμέτρησης όπου μπορεί να προκύψουν κάποιες ανάγκες για κάλυψη μικρών διαστημάτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι πληγές στην αεροπορία κλείνουν σταδιακά καθώς πέραν των αγώνων υπήρχε και τεράστιο κενό στις προπονήσεις ελέω της απουσίας τριών από τους πέντε «ψηλούς» που μπορούν να αγωνιστούν στη θέση «5».