ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague – Παναθηναϊκός: Παλικάρι και... αυτόχειρας (videos+photos)

Euroleague – Παναθηναϊκός: Παλικάρι και... αυτόχειρας (videos+photos)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (74-71) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στο τελευταίο του ματς για το 2020, παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Ιωάννου Παπαπέτρου στο φινάλε. 

Σε μια χρονιά που έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολη, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να τη... γλυκάνει έστω λίγο πριν το τέλος της, καθώς γνώρισε την ήττα από τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας. Μολονότι, επέστρεψε από το -17, στο τέλος πλήρωσε τα λάθη του.

Ουσιαστικά, οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ήταν σαν να πάλεψαν για τη νίκη μόνο για ένα ημίχρονο, καθώς στο πρώτο μέρος η εικόνα τους ήταν πολύ κακή. Το γεγονός, άλλωστε, ότι δέχθηκαν 48 πόντους από τους γηπεδούχους «μιλάει» από μόνο του.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και δεν είχαν τον Τζόρνταν Λόιντ σημείωσαν 10/18 τρίποντα στο πρώτο 20λέπτο, την ώρα που το «τριφύλλι» μετρούσε 10 λάθη. Κάπως έτσι βρέθηκε ακόμα και στο -17 (48-31).

Το δεύτερο μέρος κι ειδικά η τέταρτη περίοδος ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία, καθώς οι «πράσινοι» βελτίωσαν την άμυνα τους και «ροκάνισαν» τη διαφορά, μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με μια παλικαρίσια εμφάνιση πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς! Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» σημείωσε τους τελευταίους 12 πόντους της ομάδας του.

Δυστυχώς, όμως, ο Παναθηναϊκός ατύχησε να έχει σε κακό βράδυ τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος έκανε καθοριστικό λάθος στα 20'' πριν το τέλος, με το σκορ 70-68, ενώ και στην τελευταία φάση που πήρε το τρίποντο του γλίστρησε η μπάλα με αποτέλεσμα να μην σουτάρει όπως θα ήθελε.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 48-37, 57-46, 74-71.

Τα στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τη βαλίτσα στα Βίλια: Εξετάζεται αν το DNA είναι της 19χρονης Άρτεμις