ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν πατήσει γκάζι... δεν πιάνεται! - Ο κορυφαίος στο NBA (videos)

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αν ο «Greek Freak» φύγει στον αιφνιδιασμό τότε απλά δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς! Το λένε κι οι αριθμοί...

Χρόνο με τον χρόνο η ταχύτητα στον τρόπο παιχνιδιού αυξάνεται στο ΝΒΑ κι οι Μιλγουόκι Μπακς είναι από τις καλύτερες ομάδες σε αυτό το κομμάτι. Ένας από τους βασικούς λόγους ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο...

Ο «Greek Freak» είναι ασταμάτητος στο transition παιχνίδι, συνεπώς είναι απολύτως φυσιολογικό τα «Ελάφια» να προσαρμόζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους με βάση τις ικανότητες του ηγέτη τους. Μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο δεν είναι απλά καλός, αλλά ο καλύτερος όσον αφορά στην παραγωγικότητα στους αιφνιδιασμούς.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να καλύψει πάνω από 14 μέτρα με μόλις τέσσερα βήμα! Σύμφωνα, λοιπόν, με σχετική έρευνα του Hoopshype, ο Γιάννης σκοράρει 8.6 πόντους στο transition ανά αγώνα, μετρώντας 1.21 πόντους ανά κατοχή.

Μάλιστα, η επίδοση του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κάποιος ότι μόλις ένας ακόμη παίκτης έχει πάνω από έξι πόντους μέσο όρο! Ο λόγος για τον Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς, ο οποίος μετράει 6.2 πόντους ανά ματς και 1.19 ανά κατοχή.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο ΝτιΆρον Φοξ των Κινγκς (5.7π. ανά ματς / 1.19π. ανά κατοχή), ο ΛεΜπρον Τζέιμς των Λέικερς (5.7π. ανά ματς / 1.18π. ανά κατοχή) κι ο Τέρι Ροζίερ των Χόρνετς (5.5π. ανά ματς / 1.23π. ανά κατοχή).

«Γερνάω, έχω κατεβάσει ταχύτητα»

Ο Αντετοκούνμπο, πριν από λίγες ημέρες, έκανε χιούμορ, λέγοντας ότι: «Γερνάω, είμαι 26 χρονών πια. Δεν μπορώ να τρέχω με 100 μίλια την ώρα». Η αλήθεια είναι ότι πλέον παίζει με μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι του, καθώς η ερώτηση αφορούσε το γεγονός ότι έχει μειώσει τα επιθετικά φάουλ σε σχέση με πέρσι. Ένα κομμάτι του παιχνιδιού που αποτελεί... αχίλλειος πτέρνα του.

Όπως τόνισε: «Πέρυσι είχα μεγάλο πρόβλημα με τα φάουλ. Φέτος δεν είμαι πιο συγκεντρωμένος και έχω κατεβάσει ταχύτητα. Δεν χρεώνομαι με πολλά επιθετικά φάουλ πλέον, ενώ πέρυσι είχα 2-3 επιθετικά φάουλ σε κάθε παιχνίδι. Φέτος πάω πιο προσεκτικά», για να προσθέσει...

«Ο τρόπος με τον οποίο παίζαμε πέρυσι, οι αντίπαλοι είχαν τρεις αμυντικούς μπροστά και δύο πίσω, ενώ φέτος υπάρχουν πλέον δύο αμυντικοί μπροστά, δύο στις γωνίες και ένας κάτω από το καλάθι. Και είναι πιο εύκολο για μένα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.