ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Με… τσίτα τα γκάζια ο Ολυμπιακός, «πάτησε» το Λαύριο – Highlights και βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights από τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με… φόρα από τη σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ, ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από το Λαύριο, επικρατώντας 108-72.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας μάλιστα και τη δεύτερη διαδοχική «100άρα» τους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας πρωτοστάτη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (22π. με 3/4διπ., 4/5τρ., 4/4βολ.)

Με τους Μίλερ και ΜαΚρί να σημειώνουν τρία «μεγάλα» τρίποντο, το Περιστέρι απέδρασε με τη νίκη (79-76) από την έδρα του Ηρακλή. Τη διαφορά στο γεμάτο «Ιβανώφειο» έκαναν οι καλύτερες επιλογές που είχαν φιλοξενούμενοι, αλλά και το κακό ποσοστό που είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης έξω από τα 6μ75 (9/33).

Ο Κολοσσός ήταν ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο του Απόλλωνα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (73-56) στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Ρόδου έκανε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 20-4 στην τέταρτη περίοδο.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΛΑΥΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-108

Οι δηλώσεις

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 76-79

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 73-56

Τα ματς του Σαββάτου (9/10)

Η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο επίσημο ματς στο νέο της «σπίτι» στα Άνω Λιόσια, στο οποίο επικράτησε 81-69 της Λάρισας. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν έτσι ιδανικό ποδαρικό, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κίνο Κολόμ, ο οποίος «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ, μετρώντας 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Στέφαν Γέλοβτς (21π. με 8/9 σουτ).

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς πέτυχε ο Προμηθέας, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΟΚ με 84-77, σε ένα ματς που είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν μεγάλα σουτ και με «όπλο» τη σκληρή άμυνα, ανάγκασαν τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε λάθος επιλογές. Μάλιστα, στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τον προπονητή τους, Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές.

Τρομερό ματς στη Νίκαια, με τον Ιωνικό να «λυγίζει» τον Άρη στην παράταση με 93-83 (77-77κ.α.). Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν από το -17 και προηγήθηκαν 73-70 στο 37’, αλλά οι γηπεδούχοι έστειλαν το ματς στην παράταση και τελικά πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστές ήταν οι νεαροί Ιωσήφ Κολοβέρος και Νίκος Χουγκάζ, οι οποίοι έπαιξαν σαν βετεράνοι.

TA HIGHLIGHTS

ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ 81-69

Οι δηλώσεις

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΠΑΟΚ 84-77

Οι δηλώσεις

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 93-83 (77-77κ.α.)

Οι δηλώσεις

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Τραγωδία στο Μπολσόι: Η στιγμή που ο χορευτής χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παράστασης (vid)

Ο σχεδιαστής του οίκου Balmain σόκαρε τον πλανήτη – Η φωτό που αποκάλυψε το φρικτό ατύχημα