ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένες Καντέρ: «Επίθεση» στον πρόεδρο της Κίνας! Απάντησε με… ban σε Σέλτικς και twitter

Ένες Καντέρ
AP Images

Ένες Καντέρ: Ο Τούρκος NBAer εξαπέλυσε «επίθεση» προς την κυβέρνηση της Κίνας, ασκώντας κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται το Θιβέτ.

Ο Καντέρ, ο οποίος έχει τονίσει ότι είναι ακτιβιστής, εμφανίστηκε με μπλουζάκι του Δαλάι Λάμα κι αναφέρθηκε στα δικαιώματα που στερούν από τους ανθρώπους ο πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ κι οι άνθρωποι του.

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή μου και να μιλήσω για το τι συμβαίνει στο Θιβέτ που βρίσκεται κάτω από τους κτηνώδεις και σκληρούς κανόνες της κινεζικής κυβέρνησης. Τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των Θιβετιανών είναι ανύπαρκτα. Δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση ούτε μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα», τόνισε στο βίντεο που ανέβασε στα social media ο Καντέρ.

Επίσης, ο 29χρονος παίκτης υπογράμμισε ότι πολλοί κάτοικοι του Θιβέτ δολοφονούνται, προσπαθώντας να κάνουν πράγματα που ο κόσμος θεωρεί ως δεδομένα κι υπογράμμισε ότι: «Δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτές τις επιθέσεις στην εξέλιξη και την πρόοδο του Θιβέτ».

Μετά τα όσα είπε ο Καντέρ, η κινέζικη δημοκρατία απαγόρευσε τη μετάδοση των αγώνων της ομάδας του, των Μπόστον Σέλτικς, ενώ το twitter έχει μπλοκαριστεί για τους κατοίκους της ασιατικής χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Αποσύρεται ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος

Δίκη για βιτριόλι: Πώς αντέδρασε μετά την απόφαση του Εισαγγελέα η Έφη Κακαράντζουλα

Έκτακτο χριστουγεννιάτικο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν τον μποναμά των 900 ευρώ