ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ανοικτή η οριστική αποχώρηση της ΤΣΣΚΑ λόγω «ρωσοφοβίας στην Ευρώπη»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Intime

Euroleague: Ο «ισχυρός άντρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησης, κάνοντας λόγο για «ρωσοφοβία στην Ευρώπη».

Η «ομάδα του στρατού», μαζί με την Ούνικς Καζάν και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αποβλήθηκαν από τη φετινή διοργάνωση, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι μια από τις ομάδες – μετόχους της διοργάνωσης. Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο Βατούτιν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οριστικής αποχώρησης του συλλόγου από τη Euroleague, κάνοντας λόγο για «ρωσοφοβία στην Ευρώπη», η οποία κάνει εξαιρετικά δύσκολη την παρουσία σε οποιοδήποτε γήπεδο της ηπείρου.

Ο «ισχυρός άντρας» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μιλώντας στο MatchTV της Ρωσίας, ανέφερε: «Δεδομένης της απίστευτης ρωσοφοβίας στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί πλέον να παίζει στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Θα χαράξουμε κάποιες πορείες. Είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε επιλογή επιστροφής στην EuroLeague είναι δυνατή μόνο εφόσον υπάρξει. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει αμέσως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι σχεδόν μηδενική».

Στη συνέχεια ο Βατούτιν, τόνισε: «Το δεύτερο υποθετικό σενάριο είναι ότι δεν θα μας αποβάλλουν, αλλά θα μπορούμε να παίξουμε σε ουδέτερα γήπεδα. Μετά από αυτό προκύπτει άμεσα το εξής ερώτημα: είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο; Στη σοβιετική εποχή, ο σύλλογός μας έπαιζε σε ουδέτερα γήπεδα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά αυτό αφορά μόνο ένα ή δύο παιχνίδια ανά σεζόν. Για ποιον λόγο λοιπόν να θυσιάσουμε τα συμφέροντα των οπαδών μας για να διατηρήσουμε μια μόνιμη θέση στην EuroLeague; Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό είναι σωστό. Τουλάχιστον, είναι θέμα συζήτησης με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου και το συμβούλιο του».

Καταλήγοντας, είπε: «Δεν υπάρχουν τόσα πολλά ουδέτερα γήπεδα. Πρέπει ακόμα να βρούμε πώς θα φτάσουμε σε αυτά. Σχεδόν όλες οι διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Ευρώπη είναι αδύνατες, τα εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη και το Βελιγράδι έχουν εξαντληθεί. Τα logistics φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα, για να μην αναφέρουμε τις διασυνοριακές πληρωμές. Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του συλλόγου προς παίκτες και προπονητές, αλλά οι ξένοι μας αντιμετωπίζουν τώρα δυσκολίες στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό».

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Οριστικά εκτός από τη Euroleague οι ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς - Η νέα βαθμολογία