ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Intime News

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το «τριφύλλι» υποδέχεται τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague, για την τρέχουσα σεζόν.

Μετά τη συνάντηση τους στον τελικό του Super Cup και τη μονομαχία τους στη Basket League, ήρθε η ώρα και για το πρώτο αντάμωμα τους στη Euroleague.

Το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο είναι στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι κατάμεστο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ανακοινωθεί sold out, δέκα ημέρες πριν το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Η «δίψα» στους «πράσινους» είναι μεγάλη, καθώς μετρούν ένα αρνητικό σερί εννιά αγώνων κόντρα στους Πρωταθλητές Ελλάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού ήταν στο ΣΕΦ, στις 22 Νοεμβρίου 2021, για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Επίσης, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έχει περιθώρια γι’ άλλες απώλειες στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα. Μετράει τρεις σερί ήττες, οι οποίες τον έχουν ρίξει στο 6-9. Από την άλλη, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν ρεκόρ 9-6 και προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες.

Τελευταία στιγμή ο Ουόλτερς, εξαιρετικά αμφίβολος ο Βεζένκοβ

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζουν σημαντικά θέματα τραυματισμών. Για τους «πράσινους», ο Νέιτ Ουόλτερς κάνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει το διάστρεμμα που αποκόμισε στο ματς με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Η συμμετοχή του κομβικού Αμερικανού γκαρντ θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να παραταχθούν δίχως τον κορυφαίο παίκτη τους. Ο λόγος για τον Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό κι η συμμετοχή είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποστεί κάποια υποτροπή, η οποία θα του προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Η ώρα και το κανάλι του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Παρασκευής (30/12). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το Live του Newsbomb.gr

Η 16η αγωνιστική της Euroleague

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

  • Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα (20:00, Novasports5HD)
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (21:00, Novasports Prime)
  • Βιλερμπάν - Άλμπα Βερολίνου (21:00, Novasports Start)
  • Βίρτους Μπολόνια - Φενερμπαχτσέ (21:30, Novasports4HD)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπασκόνια 11-5
  2. Μονακό 11-5
  3. Μπαρτσελόνα 10-5
  4. Φενερμπαχτσέ 10-5
  5. Ρεάλ Μαδρίτης 10-6
  6. Ολυμπιακός 9-6
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-7
  8. Ερυθρός Αστέρας 8-7
  9. Ζαλγκίρις Κάουνας 8-8
  10. Αναντολού Εφές 8-8
  11. Παρτιζάν 7-9
  12. Βαλένθια 7-9
  13. Παναθηναϊκός 6-9
  14. Βίρτους Μπολόνια 6-9
  15. Βιλερμπάν 6-9
  16. Αρμάνι Μιλάνο 6-10
  17. Μπάγερν Μονάχου 5-11
  18. Άλμπα Βερολίνου 3-12

Σχετικές ειδήσεις