ΜΠΑΣΚΕΤ

All Star Game: Η μεγάλη στιγμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο! (vids+pics)

All Star Game: Η μεγάλη στιγμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο! (vids+pics)

Το 67ο All Star Game του ΝΒΑ η μεγαλύτερη «γιορτή» του μπάσκετ, διεξάγεται αυτή την ώρα στο «Staples Center» του Λος Άντζελες.

Στην 6η «φιλοξενία» All Star Game από την «Πόλη των Αγγέλων» (σ.σ. από το 2011), το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι και πάλι έντονο, καθώς για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων του ΝΒΑ για να ξεδιπλώσει τις μπασκετικές αρετές του.

Στην μόλις πέμπτη χρονιά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το αγωνιστικό... εκτόπισμα του "Giannis" επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και από την... κούρσα του στην ψηφοφορία για την επιλογή των παικτών στο εφετινό All Star Game.

Ο Έλληνας διεθνής είχε την δεύτερη υψηλότερη συγκομιδή ψήφων, μετά τον ΛεΜπρον Τζέιμς (2.638.294), ενώ έδειξε την... πλάτη του σε μεγάλα ονόματα της Ανατολής και της Δύσης!

Ο "Greek Freak" κέρδισε τις προτιμήσεις των παικτών του ΝΒΑ, οι οποίοι του έδωσαν και τις περισσότερες ψήφους (226 έναντι 220 του Τζέιμς), αναδείχθηκε ισόπαλος με τον «Βασιλιά» στην ψηφοφορία των ΜΜΕ (από 99) και «τερμάτισε» δεύτερος σε αυτή του κοινού (2.530.211), για να κερδίσει μία θέση βασικού και να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην Ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, μετά τον Μαρκίς Τζόνσον (1979-80), που ψηφίζεται βασικός σε δύο διαδοχικά All Star Games.

team steph

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Σε μία ριζική αλλαγή στο format του All Star Game προχώρησε το ΝΒΑ. Από εφέτος καταργείται το παιχνίδι East VS West (Ανατολής-Δύσης) και παίκτες από διαφορετικές περιφέρειες μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα.

Μετά την ψηφοφορία για την επιλογή των starters, ο ΛεΜπρον Τζέιμς αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στη Δύση, ενώ ο Στέφεν Κάρι στην Ανατολή και αυτομάτως «χρίστηκαν» αρχηγοί και προχώρησαν στη στελέχωσή των ομάδων τους, επιλέγοντας παίκτες και από τις δύο περιφέρειες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καταλήγει στην ομάδα του «αστέρα» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Επίσης, οι παίκτες του εφετινού All Star Game θα έχουν και χρηματικό κίνητρο, καθώς οι νικητές θα γίνουν κατά 100.000 δολάρια πλουσιότεροι, ενώ οι ηττημένοι θα πάρουν από 25.000 δολάρια ο καθένας.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΛΕΜΠΡΟΝ

Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Κέβιν Ντουράντ (Oυόριορς), Κάιρι Ίρβινγκ (Σέλτικς), ΝτεΜάρκους Κάζινς, Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Σπερς), Κέβιν Λοβ (Καβαλίερς), Τζον Oυόλ, Μπράντλεϊ Μπιλ (Γουίζαρντς), Βίκτορ Ολαντίπο (Πέισερς), Κρίσταπς Πορζίνγκις (Νικς), Ράσελ Γουέστμπρουκ (Θάντερ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ντουέιν Κέισι (Ράπτορς)

ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΙ

Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Τζίμι Μπάτλερ, Καρλ-Άντονι Τάουνς (Τίμπεργουλβς), Ντρέιμοντ Γκριν, Κλέι Τόμπσον (Γουόριορς), Αλ Χόρφορντ (Σέλτικς), Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάικ Ντ` Αντόνι (Ρόκετς)

Θα ακολουθήσουν βίντεο από 67ο All Star Game του ΝΒΑ