ΜΠΑΣΚΕΤ

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: LIVE η «μάχη» για την Euroleague στην Πόλη

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: LIVE η «μάχη» για την Euroleague στην Πόλη
Νίκη που θα τον βάλει... στο κόλπο της 8άδας της Euroleague θέλει ο Παναθηναϊκός
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

ΦενέρμπαχτσεΠαναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Live η μεγάλη πρόκληση για τους πρωταθλητές Ελλάδας κόντρα στην τουρκική ομάδα στην Κωνστατινούπολη, για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διεκδικεί την παρουσία του στα play off της Euroleague, με την αναμέτρηση της Παρασκευής απέναντι στη Φενέρμπαχτσε να είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις ως το τέλος της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της φετινής Euroleague, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι Τούρκοι έχουν ρεκόρ 18-3 μέχρι τώρα ενώ δεν έχουν ηττηθεί από κανέναν στην έδρα τους για τη φετινή Ευρωλίγκα. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 9-12 χρειάζεται πάση θυσία νίκες που θα τον ανεβάσουν στην κατάταξη και θα του δώσουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα, στο φινάλε των 30 αγωνιστικών. Στόχος είναι η είσοδος της ομάδας στα play off και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν οι «πράσινοι», αρχής γενομένης από την αναμέτρηση στην Πόλη κόντρα στην πανίσχυρη Φενέρ.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεζ (Ισπανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία). Ο αγώνας έχει οριστεί για τις 19:45 και η τηλεοπτική μετάδοση γίνεται από το Novasports 1. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, ενώ η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε δύσκολα μετά από παράταση στο Μόναχο από τη Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο παρελθόν, από το 2000 και έπειτα μετά τη θέσπιση της Euroleague, Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί 26 φορές με το «τριφύλλι» να έχει 14 νίκες. Στην έδρα των Τούρκων το ρεκόρ είναι 9-3 υπέρ της Φενέρ, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν φύγει νικητές από την Πόλη για τελευταία φορά στις 2 Φεβρουαρίου 2012 επικρατώντας 77-56 της Φενέρμπαχτσε.