ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Κίμκι των… αποδείξεων

Η Κίμκι των… αποδείξεων
Το συγκεκριμένο ματς δεν είναι το δυσκολότερο του «τριφυλλιού»

Το βράδυ (9 μμ) της Παρασκευής (22/2) στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Κίμκι.

Του Νίκου Συρίγου

Το συγκεκριμένο ματς, δεν είναι το δυσκολότερο του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα, είναι όμως το κρισιμότερο. Μέχρι το επόμενο.

Η καθημερινότητα των «πρασίνων» στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, δεν έχει… καλοκαιρία, μέχρι τις 4 του Απρίλη όταν και θα τελειώσει η κανονική περίοδος.

Και δεν έχει διότι με τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Ρικ Πιτίνο, για να έρθει η πρόκριση στους «8», θα πρέπει αυτοί οι τελευταίοι οκτώ αγώνες να μην έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι οφείλουν να πετύχουν ένα μικρό θαύμα και να ξεπεράσουν τον «νωθρό» έως τώρα εαυτό τους. Να πάνε με τσίτα τα γκάζια και να πάρουν, αν αυτό είναι δυνατόν, όλα τα ματς. Μόνο τότε θα εξασφαλιστούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε ήττα ίσως και να αποδειχτεί μοιραία.

Το δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό είναι πως από αυτούς τους οκτώ αγώνες, οι τέσσερις είναι εκτός έδρας και οι δύο εξ’αυτών στην πάντα αφιλόξενη Μόσχα (ΤΣΣΚΑ) και στο Μιλάνο όπου η Αρμάνι, των δύο νικών παραπάνω αυτή τη στιγμή αλλά με τον ίδιο στόχο με το τριφύλλι, θα προσπαθήσει να βγάλει νοκ άουτ έναν από τους ανταγωνιστές της. Έχουμε όμως και ευχάριστα νέα: Ο Παναθηναϊκός όσο περνάει ο καιρός, δείχνει να πατάει καλύτερα στα πόδια του. Κι όσο οι παίκτες του έχουν τη διάθεση να πέσουν στη… φωτιά, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για μεγάλες νίκες και εν τέλει την πρόκριση. Η αναμέτρηση της Παρασκευής με την έτερη ομάδα της Μόσχας θα είναι μια καλή ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές.