ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΠΑΟΚ 89-51: Πράσινη απόλαυση σε παρκέ και εξέδρα

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΠΑΟΚ 89-51: Πράσινη απόλαυση σε παρκέ και εξέδρα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με τον ΠΑΟΚ επικρατώντας με 89-51 του ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική της Basket League

Οι «πράσινοι» έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, επιτρέποντας παράλληλα και στον Ρικ Πιτίνο να δοκιμάσει διάφορα πράγματα και κυρίως να ξεκουράσει παίκτες. Άλλωστε, γι' αυτό τον λόγο έμεινε εκτός κι ο Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε μετά από δύο μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ήταν μια ευκαιρία για τον Αμερικανό περιφερειακό να αρχίσει να βρίσκει και πάλι ρυθμό και τα πήγε αρκετά καλά, σε ένα ματς που ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε στο «ζωγραφιστό». Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι κι επέστρεψε στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την κακή παρένθεση του Περιστερίου...

Κι όλα αυτά σε ένα ΟΑΚΑ που ήταν γεμάτο από παιδιά, τα οποία έδωσαν το δικό τους πολύ όμορφο «χρώμα» στην αναμέτρηση.

Μετά την καλή «προπόνηση» κόντρα στον ΠΑΟΚ, του οποίου επικράτησε για 36η συνεχόμενη φορά στην Αθήνα, το «τριφύλλι» στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τον άλλον «Δικέφαλο». Την ΑΕΚ, με την οποία θα παίξει την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, ως τυπικά φιλοξενούμενος.

Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν με μεγάλη όρεξη στο παρκέ και συνδύασαν ουσία και θέαμα, ικανοποιώντας τους 6000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες. Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά άντεξαν όσο ο Τέπιτς ήταν εύστοχος έξω από τα 6μ75. Ο Σέρβος γκαρντ ξεκίνησε το ματς με 3/3 τρίποντα κι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο -3 (19-16), αλλά σε εκείνο το σημείο ήρθε το «πράσινο» ξέσπασμα.

Με τον Πιτίνο να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί μέσα στο «ζωγραφιστό» (12π. με 5/5διπ.), το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 17-0, ξεφεύγοντας με 31-16! Οι «πράσινοι» μετέτρεψαν σε... πάρτι για τα πολλά μικρά παιδιά που έδωσαν το παρών στο ΟΑΚΑ, παίζοντας πολύ όμορφα μπάσκετ κατά διαστήματα. Είναι χαρακτηριστικό σούταραν σταθερά με πάνω από 50% κι έτσι η διαφορά έφτασε στο +34 (74-40 στο 33'), αλλά δεν σταμάτησαν εκεί, επικρατώντας τελικά με τη μεγαλύτερη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-28, 71-40, 89-51.