ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό της Euroleague η Αναντολού Εφές με «καυτό» Λάρκιν εξουδετέρωσε την Φενέρμπαχτσε

Στον τελικό της Euroleague η Αναντολού Εφές με «καυτό» Λάρκιν εξουδετέρωσε την Φενέρμπαχτσε
One man show από Λάρκιν

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ασταμάτητος και η Εφές επικράτησε με 92-73 της Φενέρμπαχτσε και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Euroleague

Μυθική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αναντολού Εφές, η οποία έκανε μια «χαψιά» την Φενέρμπαχτσε επικρατώντας με 92-73 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο Final-4 που διεξάγεται στην Fernando Buesa Arena της Βιτόρια.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Σέιν Λάρκιν που είναι ο ηγέτης της ομάδας έριξαν στο καναβάτσο την Φενέρμπαχτσε και από την 16η θέση που είχε πάρει στην περσινή Euroleague βρίσκεται να διεκδικεί τον τίτλο.

Η Εφές με τον Τούρκο προπονητή να ξορκίζει την... κατάρα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη διεκδίκηση του τροπαίου, στο τρίτο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ιστορία της, στη Βιτόρια.

Μάλιστα, ο θρίαμβος του Αταμάν είναι διπλός, καθώς εκτός από το γεγονός ότι οδήγησε την ομάδα στον τελικό, ο ίδιος πέρασε σε φάιναλ φορ για πρώτη φορά το εμπόδιο του πολυνίκη του θεσμού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Euroleague το 2000 στη Θεσσαλονίκη και σε αυτό της Σουπρολίγκας το 2001, αποκλείοντας στα ημιτελικά και τις δύο φορές την Εφές Πίλσεν.

Ο αντίπαλος της Αναντολού Εφές στον τελικό της Euroleague θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο ηττημένος θα αντιμετωπίσει στο «μικρό τελικό» τη Φενερμπαχτσέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα πρέπει να περιμένει για τον 10ο τίτλο του στην Euroleague, ενώ η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα του Κώστα Σλούκα σε ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (σ.σ. μέχρι σήμερα είχε 6/6 νίκες).

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Σέιν Λάρκιν με 30 πόντους (4/5δ., 5/9τρ., 7/8β.), 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 25. Από την Φενέρ, που ηττήθηκε στη «μάχη» των ριμπάουντ (21 έναντι 41), αλλά και σε αυτή της ευστοχίας από τα 6.75 (μόλις 6/21 τρίποντα), ξεχώρισε ο Γιαν Βέσελι με 14 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 40-45, 57-68, 73-92