ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Κόστα Ρίκα LIVE: Πάμε σαν άλλοτε με οδηγό το 2004

Ελλάδα - Κόστα  Ρίκα LIVE: Πάμε σαν άλλοτε με οδηγό το 2004

Η μεγάλη στιγμή έφτασε... Η Ελλάδα παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και με νίκη απόψε (23.00 / 29/6) κόντρα στην μαχητική Κόστα Ρίκα θα βρεθεί στις οκτώ καλύτερες του κόσμου.

Το Newsbomb.gr σας βάζει στο κλίμα του αγώνα με συνεχή ενημέρωση

22:40 Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Κόστα Ρίκα – Ελλάδα LIVE

22:15 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Η ενδεκάδα των αντιπάλων μας

21:50 Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Η άφιξη της «γαλανόλευκης»

21:35 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Η «γαλανόλευκη» διαδρομή στο γήπεδο

21:30 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Η ενδεκάδα της Εθνικής

20:33 Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Η πιθανή ενδεκάδα από τη Ζαλέ! (video)

20:09 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής (pics)

19:20 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: «Πρέπει να το πιστέψουμε» λέει ο Καραγκούνης

19:05 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Με Κάμπελ η Άρσεναλ (tweet)

18:55 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Δεν πάει Βραζιλία ο Α. Σαμαράς

18:39 Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: «Πάμε να γράψουμε ιστορία!» (photo)

18:30 Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου - Φάση των 16: «Η ψυχή μας είναι τεράστια»

Μπορεί να έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια από το έπος του Euro 2004, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις παρακάτω ημερομηνίες...

25 Ιουνίου, 1 Ιουλίου και 4 Ιουλίου. Τότε που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο και τον Θοδωρή Ζαγοράκη πιο ψυχωμένο από ποτέ, κέρδιζε τις Γαλλία, Τσεχία και Πορτογαλία αντίστοιχα και κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης.

Τα πρόσωπα αλλάζουν, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στο τιμόνι της Ελλάδας σήμερα βρίσκεται ο Φερνάντο Σάντος και αρχηγός της ομάδας μας είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Η Ελλάδα καλείται να ξεπεράσει για ακόμα μια φορά τον εαυτό της και να νικήσει την Κόστα Ρίκα... Μια νίκη που θα την φέρει αντιμέτωπη με το νικητή του ζευγαριού Ολλανδία - Μεξικό

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής μας
Στην τελευταία προπόνηση της ελληνικής ομάδας ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε σχήματα και πρόσωπα και όπως φάνηκε από τις επιλογές του, στην τριάδα των χαφ θα είναι οι Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης και ο Γιώργος Καραγκούνης ως επιτελικός μέσος, κάτι που σημαίνει πως ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι στον πάγκο.
Από εκεί και πέρα, ο Ορέστης Καρνέζης ανέβασε τις πιθανότητές του για να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, ενώ η τετράδα μπροστά του στην άμυνα δεν θα αλλάξει, με τον Βασίλη Τοροσίδη να καλύπτει το δεξί άκρο, ο Χοσέ Χολέμπας το αριστερό και στο κέντρο θα είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς.
Στην επίθεση, ο Γιώργος Σαμαράς θα διατηρηθεί στην κορυφή, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να κινείται από τα δεξιά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από τα αριστερά.

13262aca8aa86d602d70940ef5923a12 L

Η παράταξη των αντιπάλων μας
Από την πλευρά της, η Κόστα Ρίκα θα παραταχθεί με σύστημα 4-5-1 με τον Ζόελ Κάμπελ στην κορυφή. Το στυλ παιχνιδιού της, είναι να περιμένει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Ο Φερνάντο Σάντος, υποστήριξε πως η Εθνική μας θα επιτεθεί, αλλά δεν θα αφήσει κενούς χώρους στους αντιπάλους για να απειλήσουν.

mountial-2014-kosta-rika-omadiki-arxeiou

Ο διαιτητής του αγώνα
Ο Μπέντζαμιν Ουίλιαμς από την Αυστραλία είναι ο «εκλεκτός» της FIFA για να διευθύνει τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014.

Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα θα είναι το τρίτο που θα διευθύνει ο 37χρονος ρέφερι, μια και στην φάση των ομίλων ήταν ο «άρχοντας» στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής για το Ε’ γκρουπ μεταξύ της Ονδούρας με το Εκουαδόρ, το οποίο έληξε με επικράτηση 2-1 των τυπικά φιλοξενούμενων, ενώ διαιτήτευσε και στην αυλαία του 8ου ομίλου στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με το Βέλγιο, με τους «κόκκινους διαβόλους» να παίρνουν το «τρίποντο» 1-0.

Το έπος του 2004 σε ένα βίντεο

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Οι ευχές του μικρού Jay στον Σαμαρά