ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο Γιάννης ψάχνει μία ακόμη υπέρβαση, πριν την… επόμενη!

Ο Γιάννης ψάχνει μία ακόμη υπέρβαση, πριν την… επόμενη!

Η ήττα των Μπακς από τους Ράπτορς μέσα στο Μιλγουόκι, φέρνει την ομάδα του Τορόντο μια ανάσα από την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ και τον Γιάννη Αντετοκούμπο ενώπιον μίας ακόμη υπέρβασης, από τις πολλές που έχει κάνει φέτος.

Για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση τα «ελάφια», θα χρειαστεί ο Έλληνας άσος όχι απλά να τρυπήσει το ταβάνι του για μία ακόμη φορά αλλά να αγγίξει τον ουρανό του. Όπως αποδείχτηκε στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς (99-105) αν ο Γιάννης, δεν είναι κάτι μεταξύ Σούπερμαν και Μπάτμαν, το Μιλγουόκι απλά δεν… μπορεί.

Φανταστείτε ότι οι… μόλις 24 πόντοι τα 6 ριμπάουντ και οι 6 ασίστ του Αντετοκούνμπο στο συγκεκριμένο ματς αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» για να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

Άρα; Άρα στο ματς που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής (26/5, 3:30 πμ) στο Τορόντο ο ηγέτης των Μπακς, πρέπει να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του. Να νικήσει αντιπάλους, κούραση και την πίεση από το «νικάω ή… χάνομαι» και να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στο «διπλό», όχι όμως για να προκριθεί στους τελικούς αλλά για να πάρει παράταση ζωής.

Και ίσως εν τέλει, αυτό ακριβώς το ένστικτο της επιβίωσης να λειτουργήσει καταλυτικά για τους Μπακς αλλά και προσωπικά τον Γιάννη. Αυτόν που όλη η ζωή του έχει κυλήσει σε αυτό ακριβώς το μονοπάτι: Της επιβίωσης. Μένει να δούμε αν θα κερδίσει τη μάχη και αυτή τη φορά. Όχι την πιο δύσκολη αλλά σίγουρα την πιο… λαμπερή της ζωής του.