ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1: Του... VAR το κάγκελο στη Ριζούπολη!

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1: Του... VAR το κάγκελο στη Ριζούπολη!

Η Ξάνθη «εγκλώβισε» τον Παναθηναϊκό, ο Κομίνης και οι VAR δεν μέτρησαν καθαρό γκολ του «τριφυλλιού» αλλά κατακύρωσαν γκολ-οφσάιντ των Ακριτών και το διπλό προκαλεί «τριγμούς» στους «πράσινους»…

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια σε θετικό αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» ως τυπικά γηπεδούχοι στη Ριζούπολη, παρότι στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν καλή εικόνα, διάθεση να επιτεθούν και να επιβάλουν τον ρυθμό τους, στο τέλος «εγκλωβίστηκαν» και πάλι από τον αντίπαλο και το πλήρωσαν ακριβά. Η Ξάνθη πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και μετά το 75’ άρχισε να απειλεί την ομάδα του Γιώργου Δώνη, έφτασε τελικά σε ένα γκολ… χρυσάφι που μέτρησε με τη βοήθεια του VAR παρότι υπάρχει οφσάιντ έστω και για... μισό παπούτσι του Φοσέρ, την ώρα που οι «πράσινοι» είδαν δικό τους, καθαρό, γκολ να ακυρώνεται στο πρώτο ημίχρονο και να μένουν στο «μηδέν».

Η ουσία είναι πως η Ξάνθη με αυτή της τη νίκη κατάφερε να φτάσει στους 15 βαθμούς και είναι στην κορυφή μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιστική, αφού υπολείπονται οι αγώνες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 5 βαθμούς και πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν ξανά πρόβλημα στη δημιουργία, ό,τι και να δοκίμασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Δώνης δεν βγήκε και εκτός αυτού είχαν να αντιμετωπίσουν και τον εξαιρετικό Αμπάντ που τα έβγαλε… όλα στο ματς στο «Γ. Καμάρας» και κράτησε το «μηδέν» για το εξαιρετικό σύνολο του Κίκο Ραμίρεθ.

«Πιστολιές» και με το VAR

Μπορεί, λοιπόν, σε όλο το παιχνίδι να είδαμε έναν… μονόλογο του Παναθηναϊκού, που έψαχνε τους συνδυασμούς είτε από τα άκρα, είτε με κάθετο παιχνίδι από τον άξονα, για να ανοίξει την άμυνα της Ξάνθης, η ομάδα του Ραμίρεθ, όμως, ήταν αυτή που… χαμογέλασε στο τέλος. Οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολύ καλύτερη εικόνα, έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Κολοβό στην πρώτη φάση του ματς αλλά ο ανεκδιήγητος βοηθός Κωνστάντιος και ο Κομίνης έσπευσαν να καταλογίσουν οφσάιντ. Το ίδιο έγινε και στο 29’ όταν η μπάλα πήγε στα δίχτυα από προσπάθεια του Ζαχίντ, όμως, το γκολ δεν μέτρησε. Παρότι ο Κομίνης συμβουλεύτηκε τον VAR Σκουλά και τον AVAR Νικολακάκη, γνωστοί και μη… εξαιρετέοι για τις επιδόσεις τους ειδικά σε αγώνες του Παναθηναϊκού, το γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε.

Το 0-0 δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άρχισε με τον Μακέντα να παίρνει τη θέση του Κολοβού. Ο Ραμίρεθ απάντησε με τον Μασάδο στη θέση του Μουλέν, «φρεσκάροντας» έτσι την πρώτη ζώνη πίεσης στη μεσαία γραμμή κάτι που του έφερε αποτέλεσμα. Στο 51’ μπήκε στο ματς και ο Περέα λόγω τραυματισμού του Χατζηθεοδωρίδη, όμως, από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι έπειτα φαινόταν πως ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να εγκλωβίζεται. Η Ξάνθη έριξε την πρώτη… προειδοποιητική βολή με τον Ντε Αμορίμ μετά τη συμπλήρωση 75’ και εν τέλει βρήκε και το γκολ στις καθυστερήσεις. Ένα γκολ, όμως, που από τη στιγμή που υπάρχει VAR πλέον δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο σκόρερ Φοσέρ φαίνεται να είναι έστω και για λίγα εκατοστά εκτεθειμένος. Έτσι γράφτηκε η ιστορία του 0-1 στην αφιλοξένη Ριζούπολη, με τη γκρίνια πλέον να περνάει στην… πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη να… καμαρώνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (51’ Περέα), Μπουζούκης (81’ Καμπετσής), Ζαχίντ, Κολοβός (46’ Μακέντα)

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Κοβάσεβιτς, Μαλεζάς, Σόσα (78’ Φασίδης), Τέρκι, Μουλέν (46’ Μασάδο), Ρενέλα (59’ Φοσέρ), Ντε Αμορίμ

ΠΗΓΗ: Onsports.gr