ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Σούπερ ΑΕΚ με «τεσσάρα» στην Ουκρανία! (videos)

Europa League: Σούπερ ΑΕΚ με «τεσσάρα» στην Ουκρανία! (videos)

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στην Ουκρανία και επικράτησε με 4-1 της Ζόρια, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στο Europa League.

Σε ένα ματς που ήταν do or die, όσον αφορά στις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες φετινής τους εμφανίσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και κατάφερε μόλις στο 7ο λεπτό να βρει το γκολ που ήθελε. Με τον Λιβάγια να κάνει ωραία ενέργεια και να δίνει στον Τάνκοβιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Οι “κιτρινόμαυροι” διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα και αναζήτησαν ένα δεύτερο τέρμα στην κόντρα. Αυτό ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος μετά την κάθετη του Τάνκοβιτς πλάσαρε σωστά μέσα από την περιοχή.

Η Ζόρια απείλησε μόνο στο 44ο λεπτό μετά από λάθος του Νεντελτσιάρου, ωστόσο το πλασέ του Καμπέφ πλάσαρε ψηλά άουτ.

Η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη και το έδειξε και στο δεύτερο μέρος, όπου πίεσε υποδειγματικά και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους. Κάπως έτσι βρήκε και τρίτο γκολ στο 54ο λεπτό με τον Μάρκο Λιβάγια.

Από εκεί και πέρα, οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν διαχείριση δυνάμεων και σε μια στιγμή αδράνειας μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Ζόρια μείωσε στο 81' με ωραίο σουτ του Κοτσέργκιν.

Με τη σέντρα, όμως, η ΑΕΚ πέτυχε τέταρτο γκολ με τον Μάρκο Λιβάγια κι έτσι ισοφάρισε τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της στη διοργάνωση.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 81' Κοτσέργκιν / 7' Τάνκοβιτς, 34' Μάνταλος, 54', 81' Λιβάγια

Ζόρια (Β. Σκρίπνικ, 4-3-3): Σεφτσένκο, Κχομχενόφσκι (59’ Φαβόροφ), Βερνιντούμπ, Χάνα, Σιγκάνικς, Κοσεργκίν, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάγεφ (59’ Γκλάντιβ), Λούνοφ (46’ Ναζάρια), Γκρόμοφ (46’ Σαγιάντ)
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (70’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85’ Μπότος), Κρίστισιτς (85’ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (75’ Ανσαριφάρντ)

Κίτρινες: Βέρνιντουμπ (66’) / Μάνταλος (30’), Ανσαριφάρντ (77’), Ινσούα (87’).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Λουκέτο» 3 εβδομάδων στη χώρα - Αναλυτικά τα νέα μέτρα