ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντέλιας και η Μπαρτσελόνα!

ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντέλιας και η Μπαρτσελόνα!

ΠΑΟΚ: Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός ήταν κοντά στην Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια, αλλά το deal δεν προχώρησε.

Στον ΠΑΟΚ έχει γίνει ντόρος για τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Όπως είχε γίνει για τον Τζόλη, ο οποίος πλέον έχει καθιερωθεί, τον Μιχαηλίδη, ενώ σειρά φαίνεται πως παίρνει και ο Κούτσιας.

Ο «Δικέφαλος» εδώ και χρόνια διαθέτει διαμαντάκια στην Ακαδημία του. Επενδύει στα τμήματα υποδομής, αλλά η ψύχωση για το πρωτάθλημα δεν επέτρεψε την ανάδειξή τους. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει ρότα και επιχειρεί να προωθήσει τα δικά του παιδιά. Να εκμεταλλευτεί την Ακαδημία, να εξελίξει παίκτες που θα του φέρουν στο μέλλον χρήματα στο ταμείο και θα τον βοηθήσουν αγωνιστικά, χωρίς να χρυσοπληρώνει ξένους ποδοσφαιριστές.

Αυτά φυσικά θέλουν υπομονή κι επιμονή. Διότι πάντα το πρότζεκτ με νέους χρειάζεται χρόνο και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα επιθυμητά, όσον αφορά τον πρωταθλητισμό. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πλέον δείχνει διάθεση να αξιοποιήσει την Ακαδημία του.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ανανέωση του 17χρονου (έχει γεννηθεί στις 10/5/03) Γιάννη Κωνσταντέλια. Ένας παίκτης που ήδη βρίσκεται στην Κ19 και είναι πρωταγωνιστής. Ο ΠΑΟΚ έδεσε τον νεαρό Βολιώτη(προηγούμενη ομάδα του η Αγία Παρασκευή Βόλου) έως το 2024.

Υπάρχει, ωστόσο, αρκετό παρελθόν για τον Κωντανστέλια. Τώρα θα μπορούσε να ήταν στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Αλλά το deal προ διετίας δεν επετεύχθη. Ο Κωνταντέλιας είχε συμμετάσχει σε αρκετά τουρνουά με την Ακαδημία του ΠΑΟΚ και οι σκάουτερ ξένων συλλόγων ήταν εντυπωσιασμένοι.

Το καλοκαίρι του 2018, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα τον ζήτησε για να τον δοκιμάσει. Ο 15χρονος, τότε, παίκτης ικανοποίησε και οι Καταλανοί πρόσφεραν μισό εκατ. συν μπόνους. Για συμμετοχές φυσικά στην πρώτη ομάδα. Έτσι ώστε να πλησιάσουν τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.

Το ίδιο διάστημα η Φούλαμ πρόσφερε πάνω από μισό εκατ. ευρώ, αλλά η πρόταση των Άγγλων απορρίφθηκε. Ο ΠΑΟΚ επιθυμούσε τη Μπαρτσελόνα, ώστε να διαφημιστεί περισσότερο η συμφωνία. Γι’ αυτό είπε όχι και στη Μπάγερν, που επίσης τον είχε ζητήσει για δοκιμή. Τελικά το deal με την Μπαρτσελόνα χάλασε στο οικονομικό και ο ΠΑΟΚ καλείται να αξιοποιήσει το διαμάντι του, ώστε να έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος στη συνέχεια απ’ αυτό που του πρότειναν, σε μία περίοδο, όπου το πρωτάθλημα ήταν η μοναδική σκέψη.