ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Η κατάρα των ντέρμπι!

Super League: Η κατάρα των ντέρμπι!

Super League: Μόλις ένα απ’ τα λεγόμενα «μεγάλα» ματς έχει διεξαχθεί φέτος κι αυτό με σημαντικά προβλήματα…

Σε λίγες ώρες έχουμε τη σέντρα στη… μητέρα όλων των μαχών! Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Παιχνίδι που εκ των πραγμάτων δε θα θυμίζει σε πολλά τα ντέρμπι όπως τα έχουμε μάθει. Κυρίως λόγω της έλλειψης του κόσμου. Παράλληλα, θα υπάρχουν και τα αγωνιστικά προβλήματα των γηπεδούχων που καθιστούν την εικόνα της αναμέτρησης… αλλοιωμένη κατά κάποιο τρόπο.

Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Απλά η φετινή σεζόν μοιάζει… καταραμένη για τα ντέρμπι ή απλά για τα «μεγάλα» παιχνίδια αν προτιμάτε! Είτε δε διεξάγονται τα ματς αυτά, είτε διεξάγονται με διάφορες συνθήκες που τα «αλλοιώνουν». Ας θυμηθούμε το γιατί…

1η αγωνιστική

Ο τελικός Κυπέλλου της περασμένης σεζόν, μοιάζει με το… γιοφύρι της Άρτας. Τη μία δε διεξάγεται λόγω Ριζούπολης, την άλλη επειδή προκύπτουν κρούσματα κορονοϊού στον Ολυμπιακό. Τελικά, το ΑΕΚ-ΟΣΦΠ προγραμματίζεται για τις 12/9 του τρέχοντος έτους. Ημερομηνία που συγχρόνως διεξάγονται ματς για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Έτσι, ορίζεται ουσιαστικά να μπει 1η αγωνιστική της Super League το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Το οποίο φυσικά και μετατίθεται σε άλλη ημερομηνία. Συγκεκριμένα στις 16/12!

5η αγωνιστική

Ευτυχώς δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού. Το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ λοιπόν, διεξάγεται κανονικά… Στο «κανονικά» καλύτερα βάζουμε κι ερωτηματικό όμως. Οι συνθήκες του ματς αλλοιώνονται, καθώς η Ένωση δεν είχε Ινσούα, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλο, Λιβάι Γκαρσία, Μπακάκη! Παράλληλα κι ο ΠΑΟΚ τελευταία στιγμή είδε τον Ελ Καντουρί (μέχρι τότε ο κορυφαίος της ομάδας της Θεσσαλονίκης) να τίθεται νοκ άουτ! Κατά συνέπεια υπήρχαν τρανταχτές απουσίες απ’ το ματς.

6η αγωνιστική

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποτίθεται θα υποδεχόταν τον Ολυμπιακό. Λέμε υποτίθεται επειδή το ματς δεν έγινε ποτέ και ακόμη δεν έχει οριστεί και ημερομηνία διεξαγωγής. Ο λόγος ήταν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Το τριήμερο εκείνης της αγωνιστικής (24, 25, 26/10) δεν μπορούσε σε καμία μέρα να διεξαχθεί αγώνας. Γιατί Πέμπτη έπαιζε ο ΠΑΟΚ Ευρώπη και την επόμενη Τρίτη είχε προγραμματιστεί αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Champions League. Κατά συνέπεια δε βόλευε καμία μέρα και το ματς αναβλήθηκε.

8η αγωνιστική

Ο πρωτοπόρος Άρης ήταν προγραμματισμένο να υποδεχτεί την ΑΕΚ. Λίγες μέρες πριν το ματς, η Ένωση ταξίδεψε και νίκησε στην Ουκρανία τη Ζόρια. Όμως, πριν την αναχώρηση, υπήρξε κρούσμα κορονοϊού. Με την επιστροφή της Ένωσης, αποδείχθηκε πως η διασπορά του ιού είχε πάρει διαστάσεις. Έφτασε στο σημείο να υπάρχουν 16 ενεργά κρούσματα στην Ένωση (παικτών και στελεχών της ομάδας). Αυτόματα λοιπόν το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης» αναβλήθηκε. Όλα αυτά ενώ είχε γίνει… σίριαλ λόγω των περιοριστικών μέτρων της Θεσσαλονίκης εκείνη την εποχή, με το παιχνίδι να ορίζεται για τη Λαμία και μετά να επιστρέφει στην πόλη της Μακεδονίας, πριν αναβληθεί τελικά λόγω κορονοϊού!