ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκουαρντιόλα σκέφτεται να παρατείνει την προπονητική του καριέρα

Ο Γκουαρντιόλα σκέφτεται να παρατείνει την προπονητική του καριέρα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι ο πλούτος των εμπειριών που έχει αποκτήσει από προηγούμενες θητείες του στην τεχνική ηγεσία συλλόγων τον έχει «εξοπλίσει» καλύτερα για τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην προπονητική για μεγαλύτερο διάστημα απ' όσο ανέμενε.

Ο Ισπανός, ο οποίος στις 18 Ιανουαρίου θα γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του, διάγει την πέμπτη σεζόν του στον πάγκο της Σίτι, τα «ηνία» της οποίας ανέλαβε επίσημα το καλοκαίρι του 2016. Αυτό, μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο διάστημα που ο Γκουαρντιόλα βρίσκεται στο «τιμόνι» ενός συλλόγου από το 2008, όταν άρχισε την προπονητική καριέρα του. Ο Καταλανός εργάστηκε στην Μπαρτσελόνα την τετραετία 2008-12 και στη συνέχεια ακολούθησε μια τριετία στην Μπάγερν Μονάχου (2013-16), προτού αναλάβει τα «ηνία» των «σίτιζενς», με τους οποίους έχει κατακτήσει από το 2016 δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ και δύο Κομιούνιτι Σιλντ.

«Φυσικά είμαι καλύτερος τώρα, σίγουρα. Η εμπειρία σε βοηθάει, ειδικά στον τρόπο που ζω το επάγγελμά μου» δήλωσε στην ιστοσελίδα των «πολιτών» ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος τον Νοέμβριο επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Σίτι έως το 2023, και συμπλήρωσε: «Παλιότερα σκεφτόμουν ότι θα αποσυρθώ σύντομα. Τώρα ίσως σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να αποσυρθώ πιο μεγάλος. Είμαι 50 ήδη, αυτή είναι μια ωραία ηλικία!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ