ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάθε γκολ και ρεκόρ για τον Κριστιάνο - Το νέο εξωγήινο άλμα του (photos+videos)

Κάθε γκολ και ρεκόρ για τον Κριστιάνο - Το νέο εξωγήινο άλμα του (photos+videos)

Τα βλέμματα συγκεντρώνει σε κάθε παιχνίδι της Γιουβέντους ο Κριστιάνο Ρονάλντο και όχι άδικα.

Αποφασισμένος να καταρρίψει κάθε ρεκόρ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τις επιδόσεις του. Άλλο ένα γκολ χρειάζεται ο Πορτογάλος άσος ώστε να γίνει ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε επίσημους αγώνες σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Με το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι της Γιουβέντους κόντρα στη Σασουόλο, όπου διαμόρφωσε το τελικό 3-1, έφτασε τα 759 γκολ σε 1.037 επίσημα παιχνίδια. Δηλαδή «έπιασε» στην κορυφή των κορυφαίων σκόρερ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τον Γιόζεφ Μπίτσαν, ο οποίος είχε πετύχει 759 γκολ σε 495 παιχνίδια, από το 1931 έως το 1955.

Ο Μπίτσαν έφυγε από τη ζωή το 2001, σε ηλικία 88 ετών, και, στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, είχε αγωνιστεί σε Ραπίντ Βιέννης, Αντμίρα, Σλάβια Πράγας, Βιτκόβιτσε, Χράντετς Κράλοβε και Ντινάμο Πράγας, ενώ σε εθνικό επίπεδο είχε φορέσεις τις φανέλες των εθνικών Αυστρίας και Τσεχοσλοβακίας.

Όσο για τον Κριστιάνο, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί μόνος στην κορυφή, με τον Πορτογάλο να έχει σημειώσει 450 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ, 118 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 102 με την Εθνική Πορτογαλίας, 75 με τη Γιουβέντους και 5 γκολ με τη Σπόρτινγκ, ομάδα από την οποία ξεκίνησε.

Παράλληλα, πέτυχε το 15ο του γκολ στη Serie A σε 16 αγώνες και είναι ο μοναδικός παίκτης στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, που έχει σκοράρει τουλάχιστον 15 γκολ και στις τελευταίες 15 σεζόν (από το 2006/07).


Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη επίδοση που «τρέλανε» τους οπαδούς του. Ο Πορτογάλος άσος έγινε viral και για το απίστευτο άλμα που έκανε, κερδίζοντας εναέρια μονομαχία από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Μπορεί η μπάλα να μην κατέληξε στα δίχτυα, αλλά η ενέργεια του Πορτογάλου αποθεώθηκε στα social media, με σχόλια όπως «Air Ronaldo», «ο Κριστιάνο δεν πηδά, αλλά αιωρείται», «ο τύπος είναι εξωγήινος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις