ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόφαση επανάσταση! Μπορείς να λείψεις από τη δουλειά για να πας γήπεδο

Απόφαση επανάσταση! Μπορείς να λείψεις από τη δουλειά για να πας γήπεδο

Ρωσία: Σε μια απόφαση... επανάσταση προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο αποφάνθηκε ότι ένας υπάλληλος μπορεί να απουσιάσει από τη δουλειά του για να πάει στο γήπεδο.

Το να παρακολουθήσεις από κοντά την αγαπημένη σου ομάδα είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μην πας στη δουλειά. Στη Ρωσία τουλάχιστον...

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι μια εταιρεία δεν μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο, αν αυτός απουσίασε από τη δουλειά για να πάει στο γήπεδο.

Μοναδική προϋπόθεση είναι ο εργαζόμενος να έχει ενημερώσει τον διευθυντή εκ των προτέρων και κυρίως να έχει συμφωνήσει να πάρει άνευ αποδοχών άδεια για εκείνη την ημέρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θεωρείται ότι ήταν αδικαιολογήτως απών από το πόστο του.

Η απόφαση του δικαστηρίου προέκυψε έπειτα από την υπόθεση ενός κατοίκου στο Γέισκ, ο οποίος απολύθηκε επειδή απουσίασε μια εργάσιμη ημέρα, καθώς είχε πάει ταξίδι για να παρακολουθήσει την ομάδα του.

Να θυμίσουμε ότι στη Ρωσία επιτρέπεται η παρουσία κόσμου στα γήπεδα, αν και αυτή την περίοδο το πρωτάθλημα έχει διακοπή λόγω του χειμώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 320 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 19 νεκροί σε 24 ώρες, στους 322 οι διασωληνωμένοι