ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος: Ο… άχαστος Παντελίδης!

Ατρόμητος: Ο… άχαστος Παντελίδης!

Ατρόμητος: Με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους οι Περιστεριώτες, τον άνθρωπο που δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα του απ’ τον Παναθηναϊκό!

Τα πράγματα για τον Ατρόμητο δεν κυλούν όπως θα τα ήθελε μέσα στη σεζόν. Οι Περιστεριώτες ουσιαστικά ψάχνουν… θαύμα για να βρεθούν στα play offs και ίσως αυτό να μην τους αρκεί. Ταυτόχρονα, έχουν μείνει εκτός Κυπέλλου. Σαφώς στόχοι που είχαν και πλέον δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό αποτελεί παρελθόν ο Νταμίρ Κάναντι. Τη θέση του πήρε ο γνώριμος Σάββας Παντελίδης. Ο άνθρωπος που μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου. Κι επιστρέφει για να διορθώσει την κατάσταση, με πρώτο του ματς αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Αναμέτρηση που όπως φαίνεται… του ταιριάζει! Ο Έλληνας τεχνικός, έχει πετύχει κάτι που δίχως άλλο δεν είναι εύκολο στη χώρα μας. Ο 55χρονος ως τεχνικός έχει υποδεχτεί με τις ομάδες που προπόνησε το «τριφύλλι» έξι φορές. Χωρίς να έχει χάσει σε καμία!

Έξι αναμετρήσεις με πέντε διαφορετικές ομάδες και ποτέ ο Σάββας Παντελίδης δεν ηττήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα σε τουλάχιστον δύο απ’ αυτές τις αναμετρήσεις στάθηκε άτυχος, καθώς οι ομάδες του ισοφαρίστηκαν στο τέλος!

Η αρχή του σερί ήταν τη σεζόν 2012-13. Όταν ήταν τεχνικός του Πανθρακικού. Στην Κομοτηνή για την 3η αγωνιστική, οι Θρακιώτες υποδέχτηκαν το «τριφύλλι». Ένα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 83’ έδωσε τη νίκη στον Πανθρακικό με 1-0!

Η δεύτερη φορά ήταν στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος του 2014-15. Με τον Παντελίδη στον Λεβαδειακό πλέον και τους Βοιωτούς να φιλοξενούν τον Παναθηναϊκό… στο ΟΑΚΑ λόγω προβλημάτων στη δική τους έδρα! Ο Ηλίας Κώτσιος έδωσε προβάδισμα στο Λεβαδειακό, με τον Ντάνιελ Πράνιτς να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 84’. Κατάσταση που έγινε συνήθεια για τον 55χρονο τεχνικό όπως θα δούμε και παρακάτω…

Φτάνουμε στο 2016-17, όταν ο Σάββας Παντελίδης είχε αναλάβει τον Ηρακλή προσπαθώντας να τον σώσει (το κατάφερε βαθμολογικά). Στο «Καυτανζόγλειο» στις 11 Μαρτίου 2017, ο Μπεργκ με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ένα αυτογκόλ του Ράσμους Τελάντερ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 δίνοντας σπουδαίο βαθμό στο «γηραιό».

Στις 4 Νοέμβρη του 2017, ο Παντελίδης είχε αναλάβει τον Αστέρα Τρίπολης και φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό. Στο «Θ. Κολοκοτρώνης» οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 με γκολ του Χουάν Μουνάφο.

Ένα χρόνο μετά, πάλι στον Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Παντελίδης και φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό που είχε σερί νικών με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του. Οι Αρκάδες σαφώς καλύτεροι, προηγήθηκαν με τον Μανιά και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει βαθμό στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Μακέντα για το τελικό 1-1.

Την ίδια σεζόν (2018-19) ο 55χρονος τεχνικός δούλεψε και στον Άρη. Στη Θεσσαλονίκη οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Χαμζά Γιουνές, αλλά και πάλι στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη αυτή τη φορά!

Αυτές οι έξι φορές είναι τα ματς που οι ομάδες του Σάββα Παντελίδη υποδέχτηκαν τον Παναθηναϊκός. 2 νίκες για τον Έλληνα τεχνικό και 4 ισοπαλίες. Με κοινό χαρακτηριστικό στις ισοπαλίες, το ίδιο σκορ (1-1) και το γεγονός πως οι ομάδες του προηγήθηκαν αλλά ισοφαρίστηκαν με πέναλτι!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση Άρτεμις: Νέα στοιχεία στην υπόθεση - Η πρόσφατη φωτογραφία και το στίγμα του κινητού της