ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρ. Καραγιαννίδης: «Να ανοίξουν τα γήπεδα – Ιδανικά για μελέτη ως προς τον κίνδυνο μόλυνσης»

Κρ. Καραγιαννίδης: «Να ανοίξουν τα γήπεδα – Ιδανικά για μελέτη ως προς τον κίνδυνο μόλυνσης»

Κορονοϊός: Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων, Κρίστιαν Καραγιαννίδης πρότεινε την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, ώστε να υπάρξει και σχετική μελέτη.

Σε μια ιδιαίτερη πρόταση προχώρησε ο γνωστός παθολόγος, πνευμονολόγος και εντατικολόγος, ο οποίος ανέφερε ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μεταδοτικότητα σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μολονότι συμπληρώνουμε έναν χρόνο από την εμφάνιση του κορονοϊού «δεν υπάρχουν ακόμη έγκυρα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης σε τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Τα στάδια θα ήταν ιδανικά για μια τέτοιου είδους μελέτη»

cristian-karagiannidis.jpg
Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εντατικολόγων, Κρίστιαν Καραγιαννίδης

Ο Καραγιαννίδης, εξήγησε: «Προτείνω να προσέλθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να καταλάβουν αυστηρά τα μισά καθίσματα και να τηρηθούν επίσης αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. Άτομα με πυρετό ή τα οποία έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού και βρέθηκαν θετικά θα αποκλεισθούν εκ των προτέρων. Οι φίλαθλοι θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά μπλοκ. Στο ένα μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν μάσκες τύπου FFP2, ενώ στο άλλο μπλοκ θα καθίσουν φίλαθλοι οι οποίοι θα φορούν την κάπως πιο απλή ιατρική μάσκα προστασίας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μετά από τρεις ημέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα τεστ κορωνοϊού σε όλους τους θεατές. Από αυτά τα αποτελέσματα θα αποδειχθεί πόσα άτομα μετά το αρχικό αρνητικό γρήγορο τεστ θα βρεθούν θετικά, πόσα άτομα μολύνθηκαν μόνο μετά το παιχνίδι και πόσα μολύνθηκαν εντός του γηπέδου».

Τέλος, υπογράμμισε πως «η μελέτη θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία διαθέτει επαρκή οικονομικά μέσα και ενδιαφέρεται να επιτραπούν φίλαθλοι στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν

Ροή Ειδήσεων