ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Βήμα τελικού για την εκπληκτική Σίτι! - Γκολ και φάσεις (videos+photos)

champions league

Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία κι έκανε καθοριστικό βήμα για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Πιο κοντά από ποτέ στην παρθενική τους παρουσία σε τελικό Champions League βρίσκονται οι «πολίτες», οι οποίοι με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο μέρος σημείωσαν μια μεγάλη ανατροπή στο Παρίσι.

Μολονότι, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κι έδειχνε να πατάει καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα τα άλλαξαν όλα μετά την ανάπαυλα, όπου βραχυκύκλωσαν τους αντιπάλους τους. Κάπως έτσι συνέχισαν το εκπληκτικό σερί τους, φτάνοντας τις 18 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο αυτή χωρίς αμφιβολία ήταν η πιο σημαντική.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε φουριόζα στο ματς, αλλά μετά το πρώτο 15λεπτο η Παρί ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Με το γκολ του Μαρκίνιος έκοψε τη... φόρα των «πολιτών» και μολονότι δεν δημιούργησε πολύ μεγάλες ευκαιρίες έδειξε μια διαρκή εγρήγορση στο παιχνίδι της. Γενικότερα, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στο πρώτος μέρος, κάτι που άλλαξε στο δεύτερο.

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα πίεσαν ψηλά μετά την ανάπαυλα, έδειξαν διάθεση και τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο. Ο Ντε Μπρόινε γέμισε στην περιοχή, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στα δίχτυα, καθώς ο Νάβας δεν υπολόγισε καλά την πορεία της.

Μετά την ισοφάριση η Σίτι πήρε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα και τελικά βρήκαν δεύτερο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ. Η μπάλα πέρασε μέσα από το τοίχος, το οποίο άνοιξε κι οι φιλοξενούμενοι γύρισαν τούμπα το ματς σε διάστημα εφτά λεπτών.

Οι γηπεδούχοι είχαν αποσυντονιστεί πλήρως κι άρχισαν να βγάζουν εκνευρισμό, κάτι που έκανε τα πράγματα χειρότερα για εκείνους. Ο Γκέιγ έκανε τάκλιν με τις τάπες πάνω στον Γκιουντογκάν, είδε σωστά την κόκκινη κάρτα κι η ΠΣΖ έμεινε με δέκα παίκτες στο 77'.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ 1-0

Απίθανη σέντρα του Κανσέλο, δεν μπόρεσε από κοντά ο Σίλβα

Ο Φλορέντσι έκανε πέναλτι στον... Νεϊμάρ

ΓΚΟΛ 1-1

ΓΚΟΛ 1-2

Κόκκινη στον Γκουέιγ μετά το σκληρό τάκλιν στον Γκιντογάν

Οι ενδεκάδες

Pre Game

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.781 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 63 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 805 οι διασωληνωμένοι