ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Θρίαμβος για τη Μάντσεστερ Σίτι - Για πρώτη φορά στον τελικό! (videos)

Τσάμπιονσ Λιγκ Champions League

Champions League: Ιστορικό βράδυ για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Όπως είχε συμβεί και στο πρώτο ματς στο Παρίσι, έτσι κι απόψε οι «πολίτες» έφεραν το ματς στα μέτρα τους και πανηγύρισαν δεύτερη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν, αυτή τη φορά με 2-0.

Με συνολικό σκορ 4-1, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε πανηγυρικά και γίνεται η 42η διαφορετική ομάδα που θα παίξει σε τελικό Champions League. Παράλληλα, έγινε η 9η από την Αγγλία!

Ο τελικός της 29ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, πάντως, θα είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός της ιστορίας της, καθώς είχε πανηγυρίσει και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το μακρινό 1970 κόντρα στην Γκόρνικ.

Η Παρί ήταν αυτή που ξεκίνησε με μεγαλύτερη διάθεση, αλλά όσο κυλούσε το ματς τόσο η Σίτι έδειχνε να παίρνει τον έλεγχο. Σε αυτό φυσικά βοήθησε το γκολ του Μαχρέζ στο 11ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα. Ο Μαρκίνιος, όμως, σημάδεψε το δοκάρι κι ο Ντι Μαρία ήταν λίγο άστοχος με τον Έντερσον εκτός θέσης.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Κι όποτε πήγαιναν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία, έβρισκαν μπροστά τους τον εκπληκτικό Ρούμπεν Ντίας (αναδείχθηκε MVP του ματς)! Τελικά, με μια υποδειγματική αντεπίθεση, η Σίτι βρήκε και δεύτερο γκολ, ξανά με τον Μαχρέζ κι απλοποίησε τα πράγματα.

Η ΠΣΖ είχε βγει τελείως εκτός ρυθμού, οι ποδοσφαιριστές της είχαν εκνευριστεί με αποτέλεσμα στο 69' να μείνει με δέκα παίκτες, καθώς ο Ντι Μαρία δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή πάτησε τον Φερναντίνιο. Κάπου εκεί «έσβησαν» κι οι τελευταίες ελπίδες της...

Το φιλμ του αγώνα

Το έντονο χαλάζι που έπεσε πριν από την έναρξη του αγώνα προκάλεσε ανησυχία, όσον αφορά στη διεξαγωγή του, ωστόσο δεν προέκυψε τελικά θέμα.

7'

Ο Κάιπερς έδωσε αρχικά πέναλτι υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά στη συνέχεια πήγε και είδε τη φάση στο VAR και σωστά το πήρε πίσω. Η μπάλα βρήκε καθαρά στον ώμο του Ζιντσένκο.

11' (Γκολ Σίτι)

Ο Μαχρέζ κάνει το 1-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια φάση που ξεκίνησε από βολέ του Έντερσον. Πολύ κακός υπολογισμός από την άμυνα της Παρί, η οποία θέλει δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση.

16' (Δοκάρι Παρί)

Μεγάλη ευκαιρία για την Παρί Σεν Ζερμέν να ισοφαρίσει! Ο Μαρκίνιος σηκώθηκε ψηλότερα από κάθε άλλον, αλλά η κεφαλιά που έκανε από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

18'

Ο Έντερσον πήγε να δώσει γρήγορα συνέχεια στο ματς, αλλά ο Φόντεν δεν την υποδέχθηκε σωστά κι ο Ντι Μαρία κέρδισε την κατοχή. Με τον τερματοφύλακα της Σίτι εκτός θέσης, ο Αργεντινός έκανε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ο Φιλ Φόντεν θύμισε... Μέσι

63' (Γκολ Σίτι)

Ο Ντίας... μπλόκαρε κάθε σουτ των αντίπαλων επιθετικών κι η Σίτι με μια μαγική αντεπίθεση βρήκε και δεύτερο γκολ. Σκόρερ και πάλι ο Μαχρέζ

69' (Κόκκινη κάρτα – Παρί)

Με δέκα παίκτες η Παρί Σεν Ζερμέν! Ο Ντι Μαρία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και πάτησε τον Φερναντίνιο εκτός αγωνιστικού χώρου κι αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

75' (Δοκάρι Σίτι)

Ο Φιλ Φόντεν σημαδεύει το δοκάρι μετά από ωραία προσπάθεια και χάνει την ευκαιρία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα μιας εξαιρετικής εμφάνισης.

Ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι

Παρί Σεν Ζερμέν

Το πρώτο ματς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 556 νέα κρούσματα στην Αττική και 181 στην Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά