ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για τον Γκερντ Μίλερ: Η Μπάγερν κατέκτησε το Supercup με ηγέτη Λεβαντόφσκι! - Δείτε τα γκολ (vid)

Για τον Γκερντ Μίλερ: Η Μπάγερν κατέκτησε το Supercup με ηγέτη Λεβαντόφσκι! - Δείτε τα γκολ (vid)

Γερμανία: Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 3-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Signal Iduna Park και κατέκτησε το ένατο Supercup της ιστορίας της.

Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες για τους Βαυαρούς, λόγω του χαμού του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Στην Μπάγερν, λοιπόν, είχαν ένα ακόμα κίνητρο για να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο. Για να το αφιερώσουν στη μνήμη του θρυλικού Γερμανού «μπόμπερ»...

Κι αυτό έπραξαν! Φρόντισε γι' αυτό ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάιο ξεπέρασε το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός, ο οποίος μαζί με τον Τόμας Μίλερ, έκλεψε την παράσταση στις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν πριν από τη σέντρα του αγώνα.

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-3
Οι σκόρερ του Supercupbundesliga.com

Ο «Λέβα» έκλεψε την παράσταση και μετά την έναρξη, καθώς με δύο γκολ οδήγησε την Μπάγερν στο πέμπτο Supercup τα τελευταία έξι χρόνια. Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ είδε την αντίπαλο της να της παίρνει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κι έμεινε στα έξι, έχοντας και ισάριθμους χαμένους τελικούς.

Στην πρώτη νίκη του ως τεχνικός της Μπάγερν ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν οδήγησε την ομάδα του Μονάχου στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν στη Γερμανία κι ενώ δεν είχε πανηγυρίσει νίκη στα τέσσερα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και στην πρεμιέρα της Bundesliga κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Επίσης, αυτό ήταν το πρώτο «μεγάλο» τρόπαιο στην καριέρα του 34χρονου τεχνικού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια: Ακόμα μια νύχτα αγωνίας – Τιτάνια προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης