ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζαν Πολ Μπελμοντό: «Τρελός» με την Παρί Σεν Ζερμέν – Ήταν εκ των ιδρυτών του συλλόγου

Ζαν Πολ Μπελμοντό
LP/Guy Gios

Ζαλ Πολ Μπελμοντό: Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός λάτρευε τα σπορ και «δηλωμένος» οπαδός της Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας συνδράμει οικονομικά στη εδραίωση της.

Η είδηση του θανάτου του Ζαν Πολ Μπελμοντό σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

Ο Γάλλος ηθοποιός είχε λάβει μέρος σε 80 ταινίες υποδυόμενος αξέχαστους ρόλους: εκείνον του ζεν πρεμιέ στο «Με κομμένη την ανάσα» ή ακόμη εκείνου που κρεμόταν από ένα ελικόπτερο πάνω από τη Βενετία στον «Τυχοδιώκτη του Ρίο».

Πέρα από την επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία του, ο Μπελμοντό συνέδεσε το όνομα του και με τον αθλητισμό, όντας αθλητής της πυγμαχίας, ενώ αργότερα ασχολήθηκε και με το τένις. Μεγάλη του αγάπη, όμως, ήταν το ποδόσφαιρο, όπου αγωνίστηκε κι ως τερματοφύλακας καθώς όπως είχε εξηγήσει: «μου αρέσει να βουτάω, κάτι αρκετά κινηματογραφικό».

Επίσης, ήταν «δηλωμένος» οπαδός της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία εξέδωσε όπως ήταν αναμενόμενο συλλυπητήρια ανακοίνωση. Πολλές φορές εξέφραζε δημόσια τις απόψεις του για τις εξελίξεις στον σύλλογο. Μάλιστα, ο πακτωλός εκατομμυρίων που δαπανούν οι Άραβες του Κατάρ που έχουν τα ηνία του συλλόγου ήταν κάτι που θεωρούσε «ανήθικο» καθώς «σκοτώνει τον αθλητισμό».

Ο Μπελμοντό, βέβαια, δεν ήταν απλά ένας γνωστός φίλαθλος της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ανάμεσα σε εκείνους που στην αρχή της δεκαετίας του ’70 είχαν συμβάλει οικονομικά, ώστε να υλοποιηθεί η δημιουργία του και να εδραιωθεί ως μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ήταν από αυτούς που αποφάσισαν να στηρίξουν όλο το εγχείρημα που αποτελούσε αρχική ιδέα των Γκι Κρεσέντ και Πιερ-Ετιέν Γκιγιό. Μάλιστα, ένα διάστημα είχε εμπλακεί και πιο ενεργά με τα διοικητικά της αγαπημένης του ομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου συνθέτη - Την Πέμπτη η κηδεία

Τρίτη δόση εμβολίου: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιες ομάδες του πληθυσμού αφορά

Κηδεία Mad Clip: Θλίψη, σπινιαρίσματα και εκατοντάδες θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» στον τράπερ