ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Είμαστε ακόμα «ζωντανοί»! Το όνειρο του Μουντιάλ δεν χάθηκε – Δείτε τα γκολ

Εθνική ομάδα
Intime

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Η Εθνική έβγαλε πάθος, θέληση κι ενέργεια, νίκησε 2-1 τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ κι έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ

Αυτή ήταν Ελλάδα! Με την… αύρα του Ότο Ρεχάγκελ που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το «τρίποντο» σε ένα ματς «τελικό» και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Λίγες ημέρες μετά το σοκ στο Κόσοβο και με τον Τζον Φαντ Σχιπ να… παίζει το κεφάλι του, οι διεθνείς εμφανίστηκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο. Η Εθνική έφτασε τους έξι βαθμούς και πλησίασε στο -3 τη Σουηδία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ βραβεύθηκε κι ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ελλάδα - Σουηδία 2-1

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Σουηδοί έκλεισαν με το «καλημέρα» την Εθνική μας στην περιοχή της και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης είχαν δοκάρι με τον Σβάνμπεργκ. Μετά τα πρώτα λεπτά, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε ενέργεια, θέληση και όρεξη στο χορτάρι κι είχε ορισμένες καλές στιγμές με αποκορύφωμα τη μεγάλη ευκαιρία του Παυλίδη στο 27ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, όμως, χρειάστηκαν και τα πολύ καλά αντανακλαστικά του Βλαχοδήμου, ώστε η Ελλάδα να μην βρεθεί πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι πήραν σταδιακά τον έλεγχο του ματς και δεν επέτρεψαν στους διεθνείς να κρατήσουν την μπάλα, αναγκάζοντας τους σε βιαστικές ενέργειες. Μετά από ένα δύσκολο 15λεπτο, Μπακασέτας και Δουβίκας συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον πρώτο να κάνει το 1-0 στο 62ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπουχαλάκη πέρασε λίγο έξω!

Το γκολ προκάλεσε ενθουσιασμό στους «γαλανόλευκους», ωστόσο ο Κλάεσον λίγο έλειψε να τους προσγειώσει απότομα, αλλά η μπάλα μετά το πλασέ του στο 67ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους, αναζητώντας την ισοφάριση κι η Ελλάδα «χτύπησε» στην κόντρα, με τον Τζόλη που είχε μπει ως αλλαγή να στρώνει στον Παυλίδη, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 74’. Η φάση ήταν οριακή αλλά μετά τον έλεγχο που έγινε από το VAR μέτρησε κανονικά.

Η Εθνική έβαλε γερές βάσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να τις κρατήσει για πολλή ώρα καθώς στο 80ο λεπτό ο Βλαχοδήμος δεν έδιωξε σωστά το σουτ του Φόρσμπεργκ κι ο Κουάισον έκανε το 2-1 και το ματς ξανά ντέρμπι! Οι παίκτες του Φαντ Σχιπ από εκεί και πέρα έπαιξαν με ξεκάθαρο στόχο να διαχειριστούν το προβάδισμα, με τους Σουηδούς να κρατούν την μπάλα και να προσπαθούν να απειλήσουν. Η ελληνική ομάδα δέχθηκε πίεση αλλά άντεξε και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ με τον Τζόλη στο 90+7’ ή με τον Βρουσάι στο 90+8’.

Έτσι ξεκίνησε το ματς

Ο Τζον Φαντ Σχιπ δεν έκανε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ματς του Κοσόβου. Το 3-4-3 παρέμεινε ενώ δύο νέα πρόσωπα μπήκαν στην ενδεκάδα. Ο Χατζηδιάκος πήρε τη θέση του τραυματία Γιαννούλη, ενώ ο Ζέκα θα παίξει αντί του Σιώπη.

Το φιλμ του αγώνα

Η βράβευση του Βασίλη Τοροσίδη από τον Ότο Ρεχάγκελ

ΔΟΚΑΡΙ για τη Σουηδία

Εκπληκτική ενέργεια από τον Τσιμίκα

Η τεράστια ευκαιρία του Παυλίδη

Οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Βλαχοδήμου

Το καταπληκτικό ΓΚΟΛ της Εθνικής

Το ΔΟΚΑΡΙ του Κλάεσον

Γερές βάσεις για την Εθνική, 2-0 με τον Παυλίδη

Το ΓΚΟΛ που έβαλε τη Σουηδία ξανά στο ματς

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από τη Μητρόπολη

Υπόθεση Σεμέδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν