ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Άντεξε με δέκα η ΑΕΚ, «κόλλησε» ο Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Super League Σούπερ Λιγκ
Intime

Super League: Δείτε highlights και δηλώσεις από τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σε τροχιά τίτλου παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία έκαμψε την αντίσταση του Άρη σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται ξανά στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, καθώς έκανε το «4 στα 4» στο ΟΑΚΑ! Βέβαια, για να τα καταφέρει χρειάστηκε να αντέξει, αγωνιζόμενη για 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Η «Ένωση» είχε σημειώνει και τα δυο της τέρματα ως το 37ο λεπτό, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος κι έκανε ασφυκτική την πίεση της, μετά την αποβολή του Μήτογλου στο 71’. Μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε άμεσα την αριθμητή υπεροχή της καθώς μείωσε δύο λεπτά αργότερα.

Από εκεί και πέρα, έχασε τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε για να ισοφαρίσει κι είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το ματς, έχοντας 22 τελικές! Ο Άρης έχει παράπονα από τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ κι έφερε το 2-0, αλλά και για την (μη) αποβολή του Ρότα στο ξεκίνημα του ματς.

Πριν τη σέντρα του ματς, οι παίκτες της ΑΕΚ άφησαν λουλούδια στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών, τιμώντας τη μνήμη του Μάκη, οπαδού της ομάδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Την πρώτη του απώλεια βαθμών στη Λεωφόρο είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης ήταν άριστα στημένη τακτικά με αποτέλεσμα να «εγκλωβίσει» το «τριφύλλι», το οποίο έδειξε να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα μεσοεπιθετικά. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επέκτεινε στα τέσσερα ματς το εκτός έδρας αήττητο της.

Ο Καρλίτος βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς, όπως επιβεβαιώθηκε κι από το VAR, ήταν σε θέση οφσάιντ. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για πρώτη φορά φέτος σε ματς στην έδρα τους, ενώ έμειναν μακριά από τη νίκη για δεύτερο σερί ματς.

Μολονότι προηγήθηκε δύο φορές, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να πάρει ούτε στη Λαμία την πρώτη του νίκη. Στη βροχερή πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, οι δύο ομάδες προσέφεραν ωραίο θέαμα με τους γηπεδούχους να έχουν ισάριθμες απαντήσεις στα τέρματα της ομάδας του Περιστερίου. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν έτσι μόνοι στον πάτο της βαθμολογίας, ούσα η μοναδική ομάδα που δεν έχει πανηγυρίσει «τρίποντο»!

Ωραίο ματς έγινε και στα Ιωάννινα, με τον ΠΑΣ και τον Αστέρα Τρίπολης να μένουν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν σε έκτο σερί ματς, αλλά παράλληλα σταμάτησαν και το νικηφόρο σερί των Αρκάδων. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαράλες, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Πίρσμαν, ενώ «φωνάζουν» για το γκολ που δέχθηκαν, καθώς θεωρούν ότι ο Μπρέμερ σκόραρε με το χέρι.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (1/11) στη Νεάπολη (19:30), με τον ανεβασμένο Ιωνικό να φιλοξενεί τον εξαιρετικό φέτος Βόλο.

  • Οι αγώνες του Σαββάτου

Με νίκες συνέχισαν στο πρωτάθλημα τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο ΠΑΟΚ, λίγες ημέρες πριν τα ευρωπαϊκά τους ματς κόντρα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Κοπεγχάγη για Europa League και Europa Conference League, αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν μόνοι και αήττητοι στη βαθμολογία, καθώς κατάφεραν να αποδράσουν κι από το Αγρίνιο, κερδίζοντας 2-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό. Οι πρωταθλητές τα βρήκαν… σκούρα, αλλά η είσοδος των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στο 54ο λεπτό αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς εκτός των άλλων αποτέλεσαν πρωταγωνιστές στο δεύτερο γκολ της ομάδας τους. Ο Γάλλος μέσος κέρδισε το πέναλτι κι ο Μαροκινός επιθετικός το μετέτρεψε σε γκολ.

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο «Δικέφαλος του Βορρά», καθώς μετά από δύο συνεχόμενες βαθμολογικές απώλειας, επικράτησε 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου σημείωσαν τρία τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι «κατέρρευσαν» μετά τον τραυματισμό του Λισγάρα (αποχώρησε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο) στο 62ο λεπτό, καθώς αντιμετώπισαν αμυντικά ζητήματα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», πάντως, είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα. Μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ντροπή και μόνο ντροπή. Η λέξη που αρκεί για να περιγράψει όσα είδαμε στην Τούμπα. Μια βραδιά ντροπιαστική για το ποδόσφαιρο. Με «δράστες». Εσάς κύριε Κλάτενμπεργκ και τον κύριο Κουτσιαύτη. Καμαρώστε για τα πέναλτι που ανακαλύφθηκαν σε βάρος της ομάδας μας, για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας μας και τόσα άλλα ντροπιαστικά σφυρίγματα. Καμαρώστε για μια ντροπιαστική βραδιά, δημιούργημα σας».

Μια ώρα πριν από τη σέντρα στον αγώνα της Τούμπας, υπήρξε ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας κι η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Τούμπας θύμιζε για αρκετή ώρα πεδίο μάχης.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

TA HIGHLIGHTS

  • Κυριακή (31/10)

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 2-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΑΕΚ - Άρηςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αργύρης Γιαννίκης (ΑΕΚ)

Άκης Μάντζιος (Άρης)

PRE GAME

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίποληςslgr.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ 0-0

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ
Τα στοιχεία του Παναθηναϊκός - ΟΦΗslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Νίκος Νιόπλιας (ΟΦΗ)

ΛΑΜΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2

Λαμία - Ατρόμητος
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Λαμία - Ατρόμητοςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μιχάλης Γρηγορίου (Λαμία)

Γιώργος Παράσχος (Ατρόμητος)

  • Σάββατο (30/10)

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνηςslgr.gr

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Παναιτωλικός - Ολυμπιακόςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.