ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονίζει ο πατέρας του Αλέξανδρου Λάμπη: «Ήταν ταύρος, οι γιατροί είπαν ότι άργησε το ασθενοφόρο»

Αλέξανδρος Λάμπη
Ηλιούπολη

Ο χαμός του Αλέξανδρου Λάμπη έχει συγκλονίζει όλη τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με την οικογένεια του να αναζητά απαντήσεις για την τραγωδία.

Ο πατέρας του άτυχου ποδοσφαιριστή μίλησε στην εκπομπή «LiveNews», υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στο «σκοτάδι», όσον αφορά στα αίτια του θανάτου του παιδιού του.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα κι ο αδερφός του 22χρονου, οι οποίοι βρίσκονταν στις κερκίδες για να υποστηρίξουν τον Αλέξανδρο, αλλά τον είδαν να «σβήνει» στο χορτάρι.

«Άργησε το ασθενοφόρο 20 λεπτά. Από ό,τι έχω ακούσει υπήρχε απινιδωτής. Δεν ξέρω ακριβώς. Δεν ήμουν στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο πατέρας του, για να συμπληρώσει: «Ήταν στο γήπεδο μέσα, είδαν που έπεσε ένα παιδί κάτω και όλο αυτό, που άργησε το ασθενοφόρο. Περίμεναν να έρθει 20 λεπτά το ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο που πήγα εγώ, οι γιατροί μου είπαν: “Ήρθε πολύ αργά το παιδί”».

Ο πατέρας του Αλέξανδρου υπογράμμισε ότι ο γιος του είχε κάνει όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις κι ήταν υγιέστατος. «Ήταν ταύρος», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στις 25 του μήνα θα γινόταν 22 χρονών. Δεν είχε υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πριν δέκα ημέρες κάναμε τρίπλεξ για την καρδιά και όλες τις εξετάσεις. Το παιδί μια χαρά ήταν. Ήταν ταύρος, ήταν πολύ δυνατό παιδί. Πολύ υγιές και πολύ δυνατό παιδί».

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές. «Ξεκινάει ο αγώνας, μετά από τρία λεπτά, βγαίνει πλάγιο η μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, πάει ο Αλέξανδρος να πάρει τη μπάλα και καταρρέει. Καπάκια, κατευθείαν, δεν έκανε τίποτα. Εμείς στην αρχή νομίζαμε ότι του γύρισε καμιά γλώσσα, ήταν λίγο περίεργη η φάση», δήλωσε.

Όσα αναφέρει το ΕΚΑΒ

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες του ιατρικού τιμ, αλλά και των γιατρών στο νοσοκομείο, ο Λάμπη δεν ανέκτησε την επαφή με το περιβάλλον κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε για τους χρόνους ανταπόκρισης στην κλήση που δέχθηκε. Αναλυτικά:

  • Στις 15.11 η κλήση και άμεση διαβίβαση σε μηχανή άμεσης επέμβασης.
  • Στις 15:23 άφιξη μηχανής στο συμβάν και ακολούθως ζητείται συνδρομή και ασθενοφόρου για τη διακομιδή.
  • Στις 15.27 άφιξη του ασθενοφόρου-κινητής μονάδας.
  • Στις 15.32 αναχώρηση του ασθενοφόρου για νοσοκομείο
  • Στις 15.43 η άφιξη στο νοσοκομείο

Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία ασθενοφόρου στη Γ' Εθνική

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής, η παρουσία ασθενοφόρου δεν είναι υποχρεωτική για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Στη διαφοροποίηση του συγκεκριμένου κανονισμού στάθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να επανέλθει ο Αλέξανδρος Λάμπη.

«Είναι πραγματικά ένα τραγικό περιστατικό. Ένα νέο παιδί έφυγε από τη ζωή. Έπεσε στο γήπεδο στο 4ο λεπτό, έγιναν όλες οι προσπάθειες. Υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Έγινε χρήση και ΚΑΡΠΑ (σ.σ. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και του απινιδωτή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Η μητέρα ήταν παρούσα στο γήπεδο και έζησε όλες αυτές τις στιγμές.

Θα πρέπει να εξεταστεί από την πλευρά του κράτους η υποχρέωση να υπάρχει ένα ασθενοφόρο και στη Γ' Εθνική. Υπάρχουν πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα με αθλητές που χάνουν τις αισθήσεις τους στο γήπεδο.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια για το παιδί, αλλά είχε πολύ χαμηλούς σφυγμούς και δεν μπόρεσε να επανέλθει σε καμία στιγμή. Στο ασθενοφόρο διασωληνώθηκε, πήγε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, αλλά δυστυχώς εκεί κατέληξε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Λάμπη: «Aλέκο μας, μαζί σου έφυγε και ένα μέρος της ψυχής της ομάδας μας»