ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ - Μίντιλαντ 2-1 (5-3 πεν.): Έσπασε την «κατάρα» κι έγραψε ιστορία στα πέναλτι! - Τα highlights

ΠΑΟΚ - Μίντιλαντ
Intime

Europa Conference League: Ο ΠΑΟΚ έσπασε στην «κατάρα» της διαδικασίας των πέναλτι (2-1κ.α., 5-3πεν.) κόντρα στη Μίντιλαντ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Του το χρωστούσε η τύχη! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε μόνο αποκλεισμούς στις τέσσερις προηγούμενες φορές που κλήθηκε να παίξει την πρόκριση στα πέναλτι.

Στην πρώτη φορά μετά το 1999 (και τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα) που πήγε να το ξανακάνει, οι παίκτες του ευστόχησαν και στα πέντε (5-3) μετά το 2-1 κόντρα στη Μίντιλαντ και πήραν μια ιστορική πρόκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον μήνα Μάρτιο, μετά από 48 χρόνια!

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και γενικότερα ήταν καλύτερος της Μίντιλαντ στο πρώτο ημίχρονο. Από το 15ο μέχρι το 35ο λεπτό ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ο,τι ήθελε στο γήπεδο και βρήκε δύο γκολ, φτάνοντας σκορ πρόκρισης. Το 1-0 έγινε με τον Ζίβκοβιτς στο 20ο λεπτό, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Οι φιλοξενούμενοι, μολονότι είχαν 1-2 καλές στιγμές, δεν προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στους παίκτες του Λουτσέσκου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έκανε στο ξεκίνημα όλα όσα έπρεπε για να μην απειληθεί, ωστόσο κάποιες αποφάσεις του διαιτητή προκάλεσαν εκνευρισμό. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη συγκέντρωση τους, ενώ στο τελευταίο τέταρτο γύρισαν πολύ πίσω, με τη Μίντιλαντ να βρίσκεται διαρκώς στην περιοχή τους. Η ομάδα της Δανίας απείλησε με τον Χεγκ, ο οποίος ήταν αυτός που τελικά σκόραρε στο 80ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σβιατσένκο είχε δοκάρι!

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Μοιραία η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου οι γηπεδούχοι είχαν 5/5, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός – Αταλάντα 0-3: Ευρώπη τέλος! Ο Μαλινόφσκι μετέτρεψε το όνειρο σε εφιάλτη - Τα highlights