ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: Πρόβλημα με Λημνιό – «Νοοτροπία νικητή» θέλει ο Πογέτ

Εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Ο Δημήτρης Λημνιός έμεινε εκτός από την προπόνηση της Δευτέρας (21/3), η οποία ήταν κι η πρώτη υπό τις οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκουστάβο Πογέτ.

Ο παίκτης της Τβέντε ταλαιπωρείται από ίωση κι κατάσταση του θα επανεξετασθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Πογέτ, προς το παρόν, δεν έχει καλέσει κάποιον παίκτη στη θέση του.

Από εκεί και πέρα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ενσωματώθηκε κανονικά και πήρε μέρος στο πρόγραμμα, μολονότι την Κυριακή αγωνίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με της Μπενφίκα με την Εστορίλ.

Την Τρίτη (22/3), θα ενσωματωθεί κι ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έπαιξε στον αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ, το βράδυ της Κυριακής (20/3). Εκτός είναι οι Μασούρας και Βρουσάι, ενώ τη θέση του τραυματία Σταφυλίδη πήρε ο Λευτέρης Λύρατζης του ΠΑΟΚ. Την πρώτη του προπόνηση με τα «γαλανόλευκα» έκανε κι ο 19χρονος μέσος της Κάλιαρι, Χρήστος Κουρφαλίδης.

Πογέτ: «Μελετήσαμε μια λίστα με πάνω από 45 παίκτες»

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε ότι θέλει οι παίκτες του να «χτίσουν» νοοτροπία νικητή, ενώ υπογράμμισε ότι μελέτησε με τους συνεργάτες του μια λίστα με περισσότερους από 45 ποδοσφαιριστές. Να θυμίσουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει δύο φιλικά ματς, με τη Ρουμανία στις 25 Μαρτίου και με το Μαυροβούνιο στις 28 Μαρτίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πογέτ:

Για την πρώτη του προπόνηση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχαμε δουλειά γραφείου, αλλά πάντα είναι καλό να βρίσκονται στο γήπεδο οι παίκτες. Τώρα ως προς τα φιλικά, θέλω να δω τα παιδιά πώς θα είναι. Όχι 40-50% αλλά να δούμε τι μπορούμε να κρατήσουμε για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια για να δει τους παίκτες ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων: «Ναι, θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτα να δω τον τρόπο παιχνιδιού των παιδιών και στη συνέχεια να κερδίσουμε τα παιχνίδια, δεν πάμε απλά για να τα παίξουμε, θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία νικητή».

Για τα προβλήματα που είχε στις πρώτες του κλήσεις: «Έχω εμπειρία στην προπονητική. Υπάρχουν πάντα προβλήματα. Από τα πράγματα που έμαθα, είναι να επικεντρώνομαι στους παίκτες που έχω μαζί μου, οπότε θα δουλέψω με αυτούς».

Για τα νέα παιδιά που κάλεσε στην Εθνική: «Μελετήσαμε μια μεγάλη λίστα με παίκτες, πάνω από 45 παίκτες. Επιλέξαμε τους παίκτες με συγκεκριμένη κριτήρια. Ο Λύρατζης έκανε καλό παιχνίδι με την ομάδα του χθες (σ.σ. κόντρα στην ΑΕΚ), έπαιζε στην Κ21. Ήταν μικρό το κενό και τον καλέσαμε μαζί μας».

Για τον τρόπο που θέλει να παίζουν οι παίκτες του: «Δεν θα σας δω όσες πληροφορίες θέλετε. Δεν θέλουμε οι αντίπαλοί μας να ξέρουν τα πλάνα μας. Θέλω να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, να φτάνει η μπάλα στους επιθετικούς. Λίγη υπομονή και θα τα μάθετε όλα σε λίγες ημέρες».

Για το αν θα προχωρήσει σε δοκιμές: «Οπωσδήποτε θα δοκιμάσουμε πράγματα, θα σεβαστούμε το ποδόσφαιρο και την ουσία. Θέλουμε να έχουμε πάθος και να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές από Χριστοδουλόπουλου για Πογέτ: «Δεν ξέρω πολλούς Έλληνες με 12 γκολ φέτος»