ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: «Ταξίδι» στο Nations League με προορισμό το Euro 2024 – Πρεμιέρα στη Βόρεια Ιρλανδία

Εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει το «ταξίδι» του στο Nations League, το οποίο μπορεί να οδηγήσει μέχρι την τελική φάση του Euro 2024

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας τον Γκουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία και το Nations League είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση.

Στη διοργάνωση της UEFA που ήρθε για να αντικαταστήσει τα φιλικά ματς, η «γαλανόλευκη» μπορεί να βρει «μονοπάτι» που θα τη στείλει μέχρι το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί, σε δύο χρόνια, στη Γερμανία.

Η Εθνική ξεκινάει το «ταξίδι» της από το Μπέλφαστ, όπου την Πέμπτη (2/6) το βράδυ θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα ματς που θα δώσει στο πρώτο μισό του Ιουνίου, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η ώρα και το κανάλι

Ο αγώνας της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Πέμπτης (2/6). Η σέντρα θα γίνει στις 21:45 κι η αναμέτρηση θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από τον Alpha. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της μέσα από το Live Blog του Newsbomb.gr.

Όσα «έδειξε» ο Πογέτ για την πρεμιέρα

Ο Γκουστάβο Πογέτ προσανατολίζεται για το αποψινό ματς στο αγαπημένο του 4-3-3. Ο Γιώργος Γιακουμάκης προορίζεται για την κορυφή της επίθεσης, με τους Λημνιό και Δουβίκα να παίζουν στις πτέρυγες.

Στην εστία θα βρεθεί ο Βλαχοδήμος, οι ΜαυροπάνοςΧατζηδιάκος θα είναι το δίδυμο των στόπερ, ο Τσιμίκας αριστερά κι ο Κώτσιρας στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο κέντρο Σιώπης και Μπακασέτας μοιάζουν «σίγουροι» με τους Κουρμπέλη ή Μπουχαλάκη να διεκδικούν τη θέση δίπλα στον πρώτο. Μια θέση που διεκδικεί, με λιγότερες πιθανότητες, κι ο Αλεξανδρόπουλος.

Το «μονοπάτι» για το Euro 2024

Η Ελλάδα μετέχει στον 2ο όμιλο της League C, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο και την Κύπρο, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την πρώτη θέση. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία, ενώ παράλληλα, ως νικήτρια του γκρουπ της, προκρίνεται αυτόματα και στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ για το Euro 2024.

Σε περίπτωση που δεν πάρει την πρώτη θέση, τότε θα ελπίζει ότι τόσο ο νικητής του ομίλου, όσο και των άλλων της League C που είναι πιο ψηλά στο Nations League ranking, να εξασφαλίσουν μέσω των προκριματικών το «εισιτήριο» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το ranking προκύπτει από τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει κάθε ομάδα και γίνεται γνωστό, μετά το τέλος και των έξι αγωνιστικών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ NATIONS LEAGUE

Nations League
Το πρόγραμμα της Ελλάδας στο Nations Leagueuefa.com

Σχετικές ειδήσεις