ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η πρώτη «πτήση» του Οδυσσέα και το contrast της 20ετίας στη Νέα Φιλαδέλφεια

αεκ
Η πρώτη επίσημη πτήση του αετού της ΑΕΚ.
Eurokinissi

ΑΕΚ: Νικηφόρος ο πρώτος επίσημος αγώνας στην «Αγιά Σοφιά» για την Ένωση.

Μετά την τελετή για τα εγκαίνια της «Opap Arena», το βράδυ της Δευτέρας (3/10) ήρθε η στιγμή και για τον πρώτο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά. Οι «κιτρινόμαυροι» σε ένα κατάμεστο γήπεδο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν 4-1 του Ιωνικού και να δώσουν έτσι έναν πανηγυρικό τόνο στη βραδιά.

Όπως έγινε και στα εγκαίνια της Παρασκευής, έτσι και στον αγώνα για την 6η αγωνιστική της Super League, το κλίμα στην «Αγιά Σοφιά» ήταν συγκινητικό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ επέστρεψαν στο «σπίτι» τους, ενώ η ομάδα τους απέδωσε τα μέγιστα και τους χάρισε έτσι μια εμπειρία που θα περάσει στην ιστορία.

Παράλληλα, στον αγώνα με τον Ιωνικό πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίσημη πτήση του «Οδυσσέα». Ο αετός της ΑΕΚ πλέον θα πετά πριν από κάθε αγώνα και θα δίνει έτσι έναν διαφορετικό τόνο στις επίσημες αναμετρήσεις της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί όπου η ΑΕΚ είχε να αγωνιστεί 19 χρόνια και εκεί όπου θα αγωνίζεται πλέον… για πάντα. Μάλιστα, εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν με το contrast του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια τότε και τώρα.

Εξίσου συγκινητική, τέλος, ήταν και η παρουσία της Μυρτούς στο γήπεδο της ΑΕΚ. Η Μυρτώ, που έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά την επίθεση Πακιστανού στην Πάρο από το 2012, είναι γνωστή για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά της. Έτσι, τη Δευτέρα βρέθηκε στον αγώνα με τον Ιωνικό ενώ φωτογραφήθηκε και με τον «Οδυσσέα» και τον εκπαιδευτή του.

Η Μυρτώ με τον «Οδυσσέα», τον εκπαιδευτή του και τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Καραλή.