ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπουφόν: Τέλος εποχής - Αποσύρεται οριστικά από το ποδόσφαιρο ο Ιταλός θρύλος

Μπουφόν: Τέλος εποχής - Αποσύρεται οριστικά από το ποδόσφαιρο ο Ιταλός θρύλος

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία, αποχαιρετά το ποδόσφαιρο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, σύμβολο της Γιουβέντους και της Πάρμα, κέρδισε τα πάντα στο ποδόσφαιρο εκτός από το Champions League, το οποίο του διέφυγε τρεις φορές στον τελικό, αποσύρεται στα 45 του χρόνια.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες από τον ίδιο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Έτσι μετά από μακροχρόνιους προβληματισμούς, ο Ιταλός «Σούπερμαν» σταματά στην ηλικία των σαράντα πέντε, έχοντας ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Πάρμα.

Με αυτόν τον τρόπο κλείνει έναν τέλειο κύκλο: ξεκίνησε με την Πάρμα, πολύ πίσω τον Νοέμβριο του 1995, και τελείωσε με την Πάρμα το καλοκαίρι του 2023, μετά από είκοσι οκτώ χρόνια καριέρας.

Μια θρυλική καριέρα, που πέρασε ως επί το πλείστον με τη Γιουβέντους (από το 2001 έως το 2021, εκτός από το ένα πέρασμα στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2018-2019) με την οποία κέρδισε δέκα τίτλους πρωταθλήματος (συν ένα πρωτάθλημα Serie B), 7 Σούπερ Καπ, 5 Κύπελλα Ιταλίας (στα οποία πρέπει να προσθέσουμε και αυτό που κατακτήθηκε με την Πάρμα το 1998-99).

Και φυσικά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 με την Ιταλία στο Μουντιάλ της Γερμανίας.