ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρμαιο των χούλιγκαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Ξύλο και κυνηγητό σε Κοπεγχάγη και Λάρνακα

UEFA Χούλιγκανς
Print Screen

Champions League: Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μοιάζει έρμαιο των χούλιγκαν, με το αιματηρό επεισόδιο στην «OPAP Arena» να μην είναι το μοναδικό τις τελευταίες ημέρες, κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη, η UEFA να πάρει δραστικά μέτρα και να επιβάλει βαρύτατες τιμωρίες.

Η ΑΕΚ θρηνεί τον χαμό του 29χρονου φίλου της, Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε από Κροάτες κι Έλληνες εγκληματίες.

Το τραγικό περιστατικό της Δευτέρας (7/9) διαδέχθηκαν τα επεισόδια σε Κοπεγχάγη και Λάρνακα, εκεί όπου ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα. Κάτι, δηλαδή, που δεν έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ειδικά όσον αφορά στην πρόληψη, με αποτέλεσμα ο Μιχάλης να πέσει θύμα δολοφονίας.

Στην Κοπεγχάγη, οπαδοί της Σπάρτα Πράγας επιτέθηκαν σε Δανούς στους δρόμους της πόλης, πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Υπήρξε συμπλοκή με τους φίλους των δύο ομάδων να ανταλλάζουν γροθιές, με τις αρχές να αποτρέπουν τα χειρότερα και να προχωρούν σε συλλήψεις.

Όσον αφορά στο επεισόδιο της Κύπρου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κουκουλοφόροι πλησίασαν απειλητικά το ξενοδοχείο όπου έμειναν οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία αντιμετωπίζει την ΑΕΚ Λάρνακας για το Europa Conference League. Σύμφωνα με το «Hooligans.cz» ήταν φίλοι της Ομονοίας, με το περιστατικό να μην παίρνει ευτυχώς μεγάλες διαστάσεις.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η UEFA θα πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της οπαδικής βίας. Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ, μέσω ανακοίνωσης της, ζήτησε την άμεση και βαρύτατη τιμωρία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα έξω από την «OPAP Arena».

Σχετικές ειδήσεις