ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεπ Γκουαρδιόλα: Η εξήγηση για το επεισόδιο με τον Χάαλαντ και το χαστούκι στην κάμερα

Πεπ Γκουαρδιόλα: Η εξήγηση για το επεισόδιο με τον Χάαλαντ και το χαστούκι στην κάμερα
SCREENSHOT - VIDEO

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε τα... νεύρα του με τον Ερλινγκ Χάαλαντ στο ημίχρονο του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι, παρότι είχε πετύχει 2 γκολ, σε ένα επεισόδιο που συνοδεύτηκε από... χαστούκι σε μια κάμερα.

Η Μάντσεστερ Σίτι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή Premier League. Οι «πολίτες» επικράτησαν 3-0 εκτός έδρας της Μπέρνλι το βράδυ της Παρασκευής (11/8) με τον Νορβηγό φορ να πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του.

Στο 4ο λεπτό έκανε το 1-0 μετά από ωραία ασίστ του Ρόδρι, ενώ στο 36’ διαμόρφωσε το 2-0, σουτάροντας εκπληκτικά μετά από πάσα του Αργεντινού Άλβαρες.

Τα δύο τέρματα και η εμφάνιση του Χάαλαντ, όμως, δεν ήταν αρκετά για τον τελειομανή Πεπ Γκουαρδιόλα!

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι με το που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου, έτρεξε προς το μέρος του Νορβηγού επιθετικού κι άρχισε να του τα «ψέλνει» σε έντονο ύφος για κάτι που τον είχε ενοχλήσει στην αγωνιστική του συμπεριφορά.

Το σκηνικό κατέγραφε από πολύ κοντά ένας καμεραμάν, με τον Γκουαρδιόλα να τον βλέπει και έξαλλος πήγε στην κάμερα και την χαστούκισε, φωνάζοντας «φύγε από εδώ», ώστε να μην τραβάει όσα έλεγε στον παίκτη του.

Οι εικόνες έχουν γίνει viral στα social media, με κάποιους χρήστες να τον αποθεώνουν για τη νοοτροπία νικητή που διαθέτει και κάποιους να τον κατακρίνουν για τη δημόσια συμπεριφορά του, που ορισμένες φορές ξεπερνάει τα όρια.

Η εξήγηση του Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε και τόνισε μεταξύ άλλων πως το περιστατικό είχε να κάνει με τα νεύρα του Χάαλαντ σε μια απόφαση του Μπερνάντο Σίλβα να μη του κάνει πάσα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με την Μπέρνλι.

«Ζητούσε από τον Μπερνάντο να του πασάρει, ενώ έμενε ένα λεπτό για το τέλος. Ήμασταν μπροστά με 1-0 δεν χρειαζόταν βιασύνη. Ο Μπερνάντο πήρε τη σωστή απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο Έρλινγκ είναι νέος, ενθουσιώδης, θέλει να βάλει γκολ, αλλά πρέπει να καταλαβαίνει κάποιες καταστάσεις», ανέφερε ο Ισπανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Παράλληλα, ο Γκουαρδιόλα μίλησε και για τον τραυματισμό του Ντε Μπρόινε στο ίδιο παιχνίδι. «Ναι, τραυματίστηκε ξανά. Το ίδιο θέμα, όπως την περασμένη σεζόν, μου είπε. Άρα αυτό είναι πρόβλημα. Πρέπει να επιστρέψουμε και να ακούσουμε την ιατρική ομάδα», είπε στο Sky Sports.

«Ένιωθε πολύ καλά και έπαιζε πολύ καλά στα πρώτα λεπτά. Αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε ξανά. Ίσως δεν έπρεπε να ξεκινήσει, αλλά αυτό που θα συμβεί στα πρώτα 15 λεπτά θα μπορούσε επίσης να συμβεί στο 50ο, 65ο ή 70ο λεπτό», πρόσθεσε.

«Οι πρώτοι αγώνες είναι τόσο σημαντικοί για να δούμε πώς είμαστε. Το να έρθουμε εδώ και να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει προβιβαστεί είναι πάντα τόσο δύσκολο. Δεν περιμέναμε να παίξουν με πέντε πίσω, αλλά βρήκαμε το γκολ», είπε ο Γκουαρδιόλα.

«Μετά το γκολ δυσκολευτήκαμε, δημιουργήσαμε προβλήματα στους εαυτούς μας. Αλλά μετά οι Μπερνάρντο (Σίλβα) και (Ματέο) Κόβατσιτς βοήθησαν να πάρουμε την κατοχή και βελτιωθήκαμε», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Με Τεντόγλου και 22 συνολικά ελληνικές συμμετοχές - Το πλήρες πρόγραμμα

Μεταγραφές: Νέα «βόμβα» στην Ευρώπη μετά τον Κέιν - Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε τον Ντεμπελέ

«Τυφώνας» Χάρι Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου - Ανακοινώθηκε επίσημα με κινηματογραφικό τρόπο

Σάλος στην Αγγλία με Γκουαρδιόλα - Χαστούκισε την κάμερα που τραβούσε τα «γκάζια» στον Χάαλαντ

Μεταγραφές, Ολυμπιακός: Βρήκε αντικαταστάτη του Ρέαμπτσιουκ - Έρχεται και κλείνει ο Ορτέγκα (video)

Λιονέλ Μέσι: Ο νέος υπερήρωας των ΗΠΑ - Σκόραρε ξανά και οδηγεί την Ίντερ Μαϊάμι στον τίτλο

Αθλητικές μεταδόσεις: Η Ευρώπη παίζει μπάλα - Σέντρα για Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν