ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ύμνοι Δώνη για Φορτούνη - «Γι’ αυτό δεν τον πήραμε - Δεν έχει βγάλει καλύτερο η Ελλάδα»

Ολυμπιακός: Ύμνοι Δώνη για Φορτούνη - «Γι’ αυτό δεν τον πήραμε - Δεν έχει βγάλει καλύτερο η Ελλάδα»
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Μεγάλη εκτίμηση στο ταλέντο και το χαρακτήρα του Κώστα Φορτούνη έχει ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος ήθελε να τον πάρει στην Αλ Ουάχντα το καλοκαίρι.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, όπου προπονητής είναι ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον διεθνή άσο και όπως τόνισε σε δηλώσεις του, δύσκολα θα προχωρήσει το deal τις τελευταίες ημέρες, ενώ αποκάλυψε και τους λόγους που δεν έγινε νωρίτερα η μεταγραφή.

Όπως υποστήριξε ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ – μεταξύ άλλων – είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Κώστα Φορτούνη, αλλά και τον Ολυμπιακό, όμως, η καθυστέρηση της Ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε και το «ναυάγιο».

«Με τον Φορτούνη ήταν εύκολο να γίνει η μεταγραφή τον Ιούλη. Είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό, είχα μιλήσει και με τον Φορτούνη, είχα μιλήσει και με τον ατζέντη του», ήταν τα πρώτα του λόγια στο «Φως».

Και συνέχισε: «Είχα επιβάλει τη γνώμη μου στην ομάδα μου. Όμως περιμέναμε να πάρουμε την έγκριση της ομοσπονδίας. Αυτό μας πήγε πίσω. Τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα. Τελειώνει και η διορία για μεταγραφές. Εγώ θέλω να κάνουμε δύο μεταγραφές ακόμα, ένα δεκάρι και ένα εξτρέμ. Δεν τίθεται θέμα αν μας κάνει ο Φορτούνης. Φυσικά και μας κάνει. Εδώ που φτάσαμε όμως το θεωρώ δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει. Αλλά το θεωρώ δύσκολο. Και έχουμε μεγάλο προβληματισμό γιατί θέλω δεκάρι και εξτρέμ».

Παράλληλα, ο Γιώργος Δώνης σχολίασε: «Εκείνη την περίοδο ήταν σε δύσκολη κατάσταση ο Ολυμπιακός, δεν είχε κάνει μεταγραφές, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ μεγάλο σεβασμό στον Φορτούνη. Στην επιθυμία του Φορτούνη».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως όταν η Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας έδωσε το «ok» οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν ένα μεγαλύτερο ποσό από την πρόταση που είχε κάνει η Αλ Ουάχντα, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις.

«Εγώ σε όποια ομάδα είμαι, θα τον θέλω. Όταν ένας παίκτης είναι πολλά χρόνια σε μια ομάδα, καλό είναι να αλλάξει περιβάλλον. Και ειδικά τώρα που γίνεται χαμός στη Σαουδική Αραβία με τόσους μεγάλους παίκτες να έρχονται. Είναι ωραίο να το ζήσει. Και δεν θα έχει το στρες που έχει στην Ελλάδα. Εγώ εδώ ηρέμησα, μου έφυγε το στρες, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Εδώ μοιάζει η χώρα με την ατμόσφαιρα στην Αγγλία», συνέχισε ο Γιώργος Δώνης αναφορικά με το ταλέντο του Έλληνα μέσου.

Και κατέληξε: «Πέρα από τον θαυμασμό μου για τον παίκτη, ο Κώστας έχει καλές σχέσεις με τους γιους μου, ειδικά τον Τάσο. Έχουν και κοινό ατζέντη, τον Κουτσολιάκο. Είχα επικοινωνία με τον Κώστα και για μη ποδοσφαιρικά θέματα, τον εκτιμώ για την ποιότητά του ως χαρακτήρα. Η άποψή μου είναι η Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει βγάλει καλύτερο επιθετικό χαφ από τον Φορτούνη.

Σχετικές ειδήσεις