ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν: Ετοιμάζει «παλάτι» 70.000 θέσεων

Μίλαν: Ετοιμάζει «παλάτι» 70.000 θέσεων

Μετά το «ναυάγιο» στην ανακατασκευή του «Σαν Σίρο», η Μίλαν προχώρησε τις συζητήσεις με προάστιο της πόλης για να χτίσει εκεί υπερσύγχρονο γήπεδο το οποίο θα κοστίσει κοντά στο 1 δις ευρώ.

Το πλάνο Μίλαν και Ίντερ για την ανακατασκευή του «Σαν Σίρο», δεν προχώρησε. Το θέμα «σκάλωσε» κυρίως στη γραφειοκρατία και τους «κανόνες κληρονομιάς» όπως τους ονομάζουν στην Ιταλία, οι οποίοι προστατεύουν τα ιστορικά κτίρια. Τέτοιο θεωρείται και το επιβλητικό γήπεδο στο Μιλάνο.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, οι «ροσονέρι» δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Αρχίζοντας άμεσα διαδικασία για κατασκευή νέου γηπέδου στα περίχωρα της πόλης. Μάλιστα όπως γνωστοποιήθηκε ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο του Σαν Ντονάτο, προάστιο στα νότια της πόλης. Έτσι ώστε να φιλοξενηθεί στην περιοχή η νέα έδρα της Μίλαν, χωρητικότητας 70.000. Μαζί με τα γραφεία του κλαμπ και το μουσείο.

Το πλάνο των «ροσονέρι» προβλέπει την ολοκλήρωση μελετών και γραφειοκρατικών διαδικασιών μέχρι το 2025 κι εν συνεχεία φάση υλοποίησης του τεράστιου έργου που θα διαρκέσει μια τριετία. Έτσι ώστε να μπει στη νέα της έδρα η Μίλαν το 2028.

Όσο για το κόστος, αυτό υπολογίζεται να ανέρθει περίπου στο 1 δις ευρώ. Επένδυση που δεν φοβούνται να κάνουν οι Μιλανέζοι, καθώς ξέρουν πως τα έσοδα που θα έχουν θα είναι τεράστια μόνο στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου.