ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης-Κηφισιά 1-1: Ιστορικός βαθμός για τους νεοφώτιστους

Άρης-Κηφισιά 1-1: Ιστορικός βαθμός για τους νεοφώτιστους

Σπουδαίο αποτέλεσμα για την Κηφισιά που στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε τον πρώτο εκτός έδρας βαθμό στην ιστορία της στη Super League.

Όρθια έμεινε η Κηφισιά στη Θεσσαλονίκη κι έφυγε απ’ την έδρα του Άρη με σπουδαίο γι’ αυτή βαθμό μετά το 1-1. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έγραψε ιστορία, καθώς σε μία απ’ τις σημαντικότερες έδρες της χώρας, πήρε τον πρώτο βαθμό της ιστορίας της εκτός έδρας στην Super League. Όλα αυτά στο ματς της 7ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μορόν αλλά όσο το σκορ έμενε ρευστό, φαινόταν πως η Κηφισιά μπορεί να γίνει απειλητική. Τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Οζέγκοβιτς ένα τέταρτο πριν τα 90’ και ο Άρης έχει την πρώτη απώλεια στην έδρα του για το φετινό πρωτάθλημα (είχε νικήσει Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό μέχρι τώρα).

Το ματς άρχισε αρκετά νωθρά, χωρίς πολλές φάσεις κι όσες δημιουργήθηκαν ήταν κυρίως… υποψία ευκαιριών και όχι πραγματικά καλές στιγμές. Ουσιαστικά το πρώτο 20λεπτο πέρασε έτσι, με τον Άρη να έχει την ελαφρά υπεροχή απέναντι στην Κηφισιά, τον Σουλεϊμάνοφ να δείχνει ορεξάτος, αλλά μέχρι εκεί.

Οι «κίτρινοι» με την πρώτη τους πραγματικά καλή στιγμή στο ματς, βρήκαν το γκολ για να προηγηθούν. Στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Φεράρι έκανε τη σέντρα, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε την κεφαλιά, με τον Μορόν χωρίς να κοντρολάρει και με τη μία να «εκτελεί» τον Αναγνωστόπουλο για το 1-0. Και πάλι σκόρερ ο στράικερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε ένα καλό σουτ του Φεράρι, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Το πρώτο μέρος έφτασε στο τέλος του με αρκετές στατικές φάσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα και δύο διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για μαρκαρίσματα εντός περιοχής, πάνω σε Μορόν και Οντουμπάτζο, χωρίς να υποδεικνύεται πέναλτι από διαιτητή ή VAR.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Άρη να δημιουργεί ευκαιρία στο 51’. Ο Μορόν αυτή τη φορά δεν κατάφερε να σκοράρει, παρότι βγήκε τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έσωσε την ομάδα του.

Η Κηφισιά δεν ήταν ιδιαίτερα «ψαρωμένη» και προσπαθούσε απ’ την πλευρά της να δημιουργήσει κινδύνους. Κυρίως με σέντρες που δεν έφερναν κάποιο αποτέλεσμα. Στο 63’ μάλιστα είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Οζέγκοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Δύο λεπτά μετά ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Κάρλσον να σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα της Κηφισιάς. Στο 70’ ο Μπισουμά ήταν έτοιμος να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι που έψαχναν το γκολ, τελικά δικαιώθηκαν στο 75’. Ο Μασούρας έκανε πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Οζέγκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Αμέσως ο Άρης άρχισε να γίνεται πιεστικός, καθώς ήθελε να βρει το γκολ προβαδίσματος και νίκης. Στο 78’ ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά στο δυνατό σουτ του Κάρλσον. Ο Φαμπιάνο στο 82’ έκανε την κεφαλιά χωρίς να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν φάουλ, όμως δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις για το γκολ. Ο Κάρλσον στο 90+6’ έγινε απειλητικός, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση.

Με το τελικό αποτέλεσμα αυτό, ο Άρης έφτασε τους 8 βαθμούς ενώ η Κηφισιά πήγε στους 6. Αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην έδρα της. Για τους νεοφώτιστους είναι ο πρώτος εκτός έδρας βαθμός στην ιστορία τους στην Super League!

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο (83' Μοντόγια), Φεράρι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Βερστράτε (83' Σαμόρα), Πάρντο (67' Χριστοδουλόπουλος), Σουλεϊμάνοφ (67' Κάρλσον), Μενέντεζ (68' Ντουκουρέ), Μορόν.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (84' Κωνσταντακόπουλος), Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Οζέγκοβιτς (84' Γκόμπελιτς), Παπασάββας (68' Πέιος), Ίλιεφ (62' Μπιφούμα), Τεττέη, Μασούρας, Αντερέγκεν (62' Μπρισιούμα).