ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Βόλος νίκησε στα Γιάννινα κι απέκλεισε τον ΠΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Βόλος νίκησε στα Γιάννινα κι απέκλεισε τον ΠΑΣ

Με σκορ 2-1 επικράτησε ο Βόλος στο γήπεδο των Ιωαννίνων κι άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού τον ΠΑΣ Γιάννινα – Τα αποτελέσματα της 5ης φάσης.

Η είσοδος των ομάδων της Super League που τερμάτισαν απ’ την 6η θέση και κάτω της περασμένης περιόδου, ήρθε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο Κύπελλο Ελλάδος. Για την 5η φάση το σπουδαιότερο ζευγάρι ήταν αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Βόλο.

Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε 2-1 στην πόλη της Ηπείρου κι εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Γιαννιώτες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκαρσία, ο οποίος σκόραρε δύο φορές σε ένα λεπτό ουσιαστικά. Ανοίγοντας το σκορ στο 32’ και στο 33’ έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι απλά μείωσαν με πέναλτι του Εραμούσπε στο 87’ στο τελικό 1-2.

Χωρίς προβλήματα προκρίθηκαν Πανσερραϊκός και Κηφισιά, επικρατώντας με 2-0 στις έδρες των Αστέρα Καισαριανής και Αχαρναϊκού αντίστοιχα.

Ακόμη δεν έχουν προκύψει όλα τα ζευγάρια της 5ης φάσης, καθώς εκκρεμούν αναμετρήσεις απ’ τις προηγούμενες φάσεις του θεσμού.

Χωρίς αγώνα προκρίνονται στη φάση των «16» οι Καλλιθέα, Νίκη Βόλου και ΑΕΛ. Εκεί θα μπουν στη «μάχη» και οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης.

Τα αποτελέσματα της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Αχαρναϊκός-Κηφισιά 0-2

Μικρασιατικός-Πανσερραϊκός 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-2

Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης 09/10

Χανιά-ΟΦΗ 09/10

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της 5ης φάσης:

Πανθρακικός/Εθνικός ή Γιούχτας-Ατρόμητος

Διαγόρας-Παναιτωλικός

Λεβαδειακός ή Αιολικός/Αναγέννηση Καρδίτσας-Λαμία